NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Aeneas Antoon [VANDE CAVEY]


De geboren en getogen Tieltenaars Aeneas Vande Cavey en Leona Timmerman uit de Kortrijkstraat 136 werden op zaterdagnamiddag 17 mei naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum door een delegatie van het schepencollege in de trouwzaal van Mulle de Terschueren ontvangen en gefeliciteerd. Binnenkort wordt in familieverband feestelijk getafeld in een streekrestaurant.

Aeneas, geboren op 27 april 1932, volgde lager onderwijs in de Godelieveschool en in het Klein College en deed klassieke humaniora aan het Sint-Jozefscollege. Aansluitend studeerde hij daarna nog vier jaar aan de Sociale School in Roeselare. Aeneas klopte 18 maanden legerdienst en werd na zijn opleiding in Turnhout ondergebracht bij de Welfare in het Duitse Weiden nabij Keulen. In december 1957 kwam hij als vrijgestelde in dienst van het ACV. "De eerste helft van mijn loopbaan fungeerde ik als secretaris van de afdeling Tielt en toen volgde de aanstelling tot hoofd van de dienst werkloosheid voor het ACV-verbond Tielt," vat hij beknopt samen. "Op 11 oktober 1989 ging ik met brugpensioen."

Leona kwam op 6 juni 1932 op de wereld. Na het basisonderwijs in het Sint-Jozefsinstituut volgde zij de afdeling snit en naad aan dezelfde instelling. In haar jonge jaren woonde Leona met haar ouders en zus aan de Kortrijkstraat 134 en daar baatten zij samen het 'Werkmanswelzijn' uit, een winkel waar allerlei werkkleding kon aangekocht worden. Sinds haar huwelijk is zij uitsluitend huisvrouw.

"We knoopten gewoon op straat kennis met elkaar aan," blikt Aeneas terug in de tijd. "De tijd meegerekend dat ik soldaat was, zijn we in totaal ongeveer vier jaar verloofd geweest. Op 13 mei 1958 traden we in het huwelijksbootje en namen van meet af aan onze intrek in de woning die we tot op vandaag betrekken." De jubilaris heeft altijd de muziek in het hart gedragen. Destijds speelde hij klarinet bij De Goede Vrienden en bij The Happy Boys Band in het leger en op al gevorderde leeftijd leerde hij in de stedelijke muziekacademie nog gitaar spelen.

In het verenigingsleven vond men Aeneas blijkbaar de aangewezen persoon om de rol van secretaris te vervullen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de KWB, in fotoclub Eurolens en bij Okra.
Leona en Aeneas kregen samen drie kinderen : Ludo (samenwonend met Bernadette Denoo), Marleen en Hilde. Laatstgenoemde is getrouwd met Crist Aemelynck. Ze zijn ook de grootouders van Esther, Suzanne, Robin en Paulien.
(Krant Van West-Vlaanderen editie Tielt - 30-05-2008)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be