NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Luc-Michel-Valère MEIRE


Gezin Meire uit Sijsele bulkt van het looptalent (KW 20.02.1998)
____________________________

Zaterdag 7 februari kon Joke Meire haar geluk niet op, toen ze in Poperinge als tweedejaars kadet provinciaal kampioen werd. De atlete van Olympic Brugge was de snelste over het 2.380 m lange parcours. Haar clubgenote Annelies Lauwers uit Assebroek werd zevende.

"Ik zit in het derde jaar Latijn-wiskunde in het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis", stelt Joke, die in maart 15 wordt, zichzelf voor. Ze moet dus heel wat tijd tussen haar studieboeken doorbrengen. Het lopen is een welgekomen afwisseling, net als het volleyballen op school.

"Bij OB train ik twee keer per week. Daarnaast oefen ik thuis volgens schema's van trainer Achiel Van Hool. Vooral wanneer er een wedstrijd in het vooruitzicht ligt, wordt de trainingsintensiteit opgedreven", zegt Joke. Leuk detail: papa Luc helpt mee rondjes uitstippelen waarlangs ze geen honden tegenkomt. Want in blaffende viervoeters stelt de lopende gazelle niet veel vertrouwen.

Eindspurt

"Ik zou liefst voortdoen in veldlopen. Op de piste draai je de hele tijd toertjes, terwijl het in het veld op en neer en door het slijk gaat. Tijdens de zomer loop ik wel de 800m en af en toe ook kortere afstanden om de snelheid aan te scherpen", duidt Joke meteen op haar sterkste wapen, nl. haar eindspurt. In de negen wedstrijden waaraan ze dit seizoen deelnam, glipte ze negen keer als eerste over de finish. Zelfs tot in het Nederlandse Tilburg toe toonde ze zich de sterkste.

In december werd Joke in Tienen Vlaams scholenkampioen veldlopen (SVS), nadat ze eerder al West-Vlaams SVS-kampioen werd. De volgende grote afspraak is zondag 8 maart in Oostende, waar gestreden wordt om de nationale titel. Joke was er al twee keer dicht bij: vorig jaar in Mol strandde ze op de derde stek en in 1996 in Zolder op de tweede.

"Als ze op het podium eindigt, is dat al een hele prestatie. Er mag dan wel niets tegengaan", vindt mama Annette Van Haverbeke. Dat een misstap gauw gebeurd is, weet men ten huize Meire maar al te goed. Vorig jaar kwam Joke tijdens een selectiewedstrijd voor de FISEC-spelen (een Europees scholenkampioenschap) ten val. In een uiterste krachtinspanning greep ze nog de twaalfde plaats, maar die gaf jammer genoeg geen recht meer op een reisje naar de spelen in Letland.

Sven Pieters

Overigens is het hele gezin bezeten door de loopsport. Broer Tom (12) lukte vorig jaar bij de pupillen een beste Belgische jaarprestatie. Amper 3min.3sec.75hondersten hadden zijn snelle beentjes nodig om op de piste 1.000 m te overbruggen. Nu probeert hij bij de miniemen zijn geheim wapen uit te spelen, nl. zijn ultrakorte kapsel. Dat heeft hij afgekeken van zijn grote idool en clubgenoot Sven Pieters, die in 1996 nog schitterde op de Olympische Spelen in Atlanta.

Ook zus Mieke (8) eindigt bij wedstrijden steevast op het ereschavot.

Vader Luc Meire begon pas met lopen toen alle kinderen aan atletiek deden. Voordien voetbalde hij bij achtereenvolgens Sportief, FC en Eendracht Sijsele. In het dagelijks leven werkt hij in Brussel op de studiedienst voor de elektrificatie van de TGV. Als rechtgeaarde sportman trekt hij dagelijks met de fiets van Sijsele naar het station van Brugge, zomer of winter.

Afzondering

"Wij beiden lopen voor onze conditie", zegt moeder Annette Van Haverbeke. Zij is de schooljuf van de vierde klas in de gemeenteschool van Sijsele, waar ze tevens sportverantwoordelijke is. Zij ging pas recreatief lopen nadat ze Volleybalclub Kanaries Sijsele vaarwel zei.

"En ik loop ook een paar wedstrijden mee om de hoop te vullen", voegt haar man Luc er lachend aan toe. "Het is een gezonde sport. Bovendien is het gemakkelijk dat we allemaal dezelfde sport doen en dan nog allemaal bij dezelfde club. Woensdag is het voor iedereen training en op vrijdag gaat Joke er nog eens extra oefenen", vertelt Luc, die ook in het OB-bestuur zit.

Overigens leek de huiskamer wel op een heus afzonderingsoord voor atleten. Daags nadien trok het hele gezin immers van 's morgens vroeg naar de indoorwedstrijden in Flanders Expo in Gent en voor die gelegenheid bleven de nichtjes Kimm en Lynn Van Haverbeke slapen. Kwestie van al in de sfeer te komen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.589 personen (individuals, personnes) dd. 24 maart 2019 - site: http://lanssens.be