NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Emanuel DENOO


Emanuel is de meest 'productieve' Denoo uit deze generatie van onze familiegeschiedenis. Via vijf van zijn zonen heeft hij 137 levende nazaten: 133 Denoo en 4 De Noo.

Als beroepen vinden we voor Emanuel in de jaren 1830 wever, vanaf de jaren 1840 is het "koeyboer", maar uiteindelijk wordt hij "kleingebruiker" (klein boertje) op de wijk 'Berg op Zoom' te Torhout. Zijn boerderij langs de Bruggestraat werd 'Maentjes Hof' genoemd als verwijzing naar zijn voornaam. Deze boerderij is van generatie op generatie overgegaan binnen de familie Denoo. Eerst naar de zoon Gust Denoo, dan naar de kleinzoon Camiel Denoo, vervolgens naar de achterkleindochter Marie-Louise Denoo x Maurits Aneca en ten slotte naar de achter-achter-kleinzoon Erik Aneca x Martine Cardoen.

Emanuel heeft zijn eerste huwelijksakte niet ondertekend, want er staat dat hij niet kon schrijven. Hetzelfde bij de daaropvolgende geboorteakten van de zeven kinderen uit het eerste huwelijk. Blijkbaar had hij intussen toch geoefend, want op de akte van zijn tweede huwelijk kon hij dan toch zijn naam schrijven. Hij schreef letter per letter: "e. de noo". Emanuel overleefde zijn drie vrouwen en bereikte de hoge leeftijd van 92 jaar. Het overlijden van zijn derde vrouw, Anna-Theresia Beernaert is een bizarre gebeurtenis. Haar overlijden wordt aangegeven door 2 politieagenten en de akte vermeldt: "overleden langs den ijzerenweg van Thourout naar Brugge, nabij de papeplek, sectie B".


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be