NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petrus-Franciscus DENOO


Petrus is de voorvader van 90% van alle Denoo's. Hij heeft op vandaag 356 levende afstammelingen Denoo of De Noo. De voorvader van de overige 10% is zijn jongere broer Eduardus.

Bij Petrus' eerste huwelijk staat er voor de bruidegom "Petrus Benö" en voor de bruid "Maria Delij". Huwelijksgetuige is Eduardus "Benö", jongste broer van Petrus. Petrus en Maria Deleye hadden behalve hun 7 kinderen nog een doodgeboren kind zonder naam op 27.03.1745 te Zwevezele.
In 1748 hetrouwde Petrus in Lichtervelde met Petronella Baert en had met haar nog 13 kinderen. Alles samen is hij dus 21 keer vader geworden! Petronella en 2 van de kinderen zijn overleden in de tweede helft van 1794, het jaar waarin de besmettelijke ziekte "de rode loop" (dysenterie) woedde. Petrus en Petronella worden vermeld in een boedelbeschrijving van haar vader te Lichtervelde in 1757.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.121 personen (individuals, personnes) dd. 11 jan 2021 - site: http://lanssens.be