NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Jurgen VANBIERVLIET


In februari 2014 verscheen volgend artikel in De Krant van West-Vlaanderen.
Ellen Denoo en Jurgen Vanbiervliet, uitbaters van het kapsalon, hebben grootse plannen voor de uitbating van hun zaak in één van Roeselare's bekende oude villa's. De naam Villa des Acacias staat boven de deur uitgehouwen en verwijst meer dan waarschijnlijk naar de bomen die het statige huis in een ver verleden omringden. Gebouwd in 1906, in de Ardooisesteenweg 116, is het huis opgenomen in de lijst van onroerend erfgoed van Roeselare. Hoe het er 100 jaar geleden aan toeging in deze directeurswoning en tijdens de bezetting kunnen we ons dankzij In Vlaamse Velden perfect inbeelden.
De villa bleef intact en werd zo'n 20 jaar geleden voor de eerste maal omgevormd tot kapperszaak voor B&B Hairdressing. Jaren later werd dat het druk beklante feestcafé PurSang en de laatste jaren werd het, intussen helemaal vernieuwd, verhuurd als feestlocatie. «Het pand waar we nu zitten in de Mandellaan hebben we gedurende vier jaar verder uitgebaat zoals we het overnamen van kapster Dina», zegt Ellen. «Daarmee hebben we een heel mooi klantenbestand opgebouwd. Maar om verder te evolueren waren wij op zoek naar een pand dat de uitstraling had van de kwaliteit en service die wij onze klanten elke dag proberen te bieden, en dit in een huiselijke, warme sfeer. En dat hebben we met dit huis zeker gevonden! Het dameskapsalon komt in de hoofdruimte met zicht op de tuin. Er wordt een aparte relaxruimte voorzien waar je tijdens het inwerken van een kleuring rustig je mails zal kunnen doen, en een doe-ruimte waar je diezelfde wachttijd zal kunnen invullen met andere nodige behandelingen zoals een manicure, pedicure, epilatie, make-up of schoudermassage. Dus nooit meer het gevoel van pfff, ik ben een halve dag kwijt, maar wel totale ontspanning gecombineerd met perfect ingevulde tijd!»
Ook voor de bruidjes is een aparte ruimte voorzien. «Ik ben Belgisch kampioene opsteken en verzorg daardoor dus ook veel bruidjes-in-spe. Hun dag moet speciaal zijn en daar wil ik zoveel mogelijk aan bijdragen. Hier zal alles in één moeite door kunnen, kapsel, nageltjes, make-up,…ik wil dat ze áf zijn als ze buiten komen! De kindjes krijgen een aparte ingang en zullen door het sprookjesbos naar hun afdeling aan de rechterkant van het huis mogen wandelen. Hun haartjes worden geknipt in hun eigen leefwereld en ze zullen daar ongestoord eens lawaaierig (of gewoon kind) mogen zijn, zonder de relaxte sfeer van de mama's te verstoren in de andere ruimtes.»
«En voor de mannen is de kelderverdieping voorzien», neemt Jurgen over. «Die zal iets ruiger ingericht worden, met authentieke barbershop-stoelen, een vogelpik en andere items die zullen bijdragen aan een echte mannensfeer. Ze zullen zich kunnen laten knippen en scheren, maar ook daar staan er beautyverzorgingen op het keuzemenu. De bedoeling is dat we een kapsalon zijn waar iedereen zich welkom voelt, de prijzen betaalbaar zijn maar waar mensen toch iets meer mogen verwachten. We werken echt à la carte en dat houdt in dat aan de klant over ieder detail vragen worden gesteld. Zo komen we tot een perfecte behandeling op maat, met een hele hoge tevredenheid als resultaat!»
Ik vraag waar die bis voor staat en Ellen legt uit : «Mijn mama, nu samen met mijn zus, runt al 30 jaar kapsalon CHIC in Torhout. Ik kreeg de stiel dus met de paplepel mee en dat is misschien ook de reden dat l'Oreal Professional mij al geruime tijd inhuurt om les te geven over alle nieuwe trends en producten aan alle Belgische kappers. Als ik nu nog doorgroei word ik de hoogste in rang en mag ik mee bepalen wat er gebracht wordt», zegt ze trots. Ook Jurgen zit niet stil en blijft opleidingen volgen in Rotterdam.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be