NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Inge-Peggy DEKETELAERE


Peter Naeyaert is van opleiding psychiatrisch verpleger. Hij is de broer van gedeputeerde Bart Naeyaert. In 2001 nam hij samen met Inge het bedrijf van zijn ouders Gerard Naeyaert en Maria Denoo in de Strepestraat 19 te Torhout over: een hoeve met om en bij de 65 melkkoeien.

Vanaf 2011 bezochten Peter en Inge bedrijven die te koop stonden in Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Zweden. Ze waren op zoek naar een buitenlands avontuur. Ze liepen enkele maanden mee op een Zweeds landbouwbedrijf in de gemeente Dala-Järna (1.400 inwoners), waarna ze half augustus 2012 dit bedrijf overnamen. Het bedrijf heeft zijn eigen ruwvoerwinning en heeft nog veel potentieel om te groeien. In totaal houden Peter en Inge er 330 runderen, waarvan 200 melkkoeien. Ze beschikken over drie melkrobots. De melk wordt opgehaald en naar een fabriek in Stockholm gevoerd, zo’n 400 km verderop. Dat vormt geen probleem, want de Zweedse consument geeft er de voorkeur aan om producten van eigen bodem te kopen, en is bereid daarvoor meer te betalen.

De Zweedse taal was uiteraard een grote uitdaging voor het gezin Naeyaert. De kinderen Yanosh en Jolan namen de taal vlot op. Nu, vier jaar later, spreken ze het lokale dialect alsof ze er geboren zijn. Ook Inge sprak na één jaar vlot Zweeds, maar Peter heeft zich langer aan het Engels vastgehouden. Heimwee naar België hebben ze nauwelijks. Ze zijn gaan houden van het land waar ze wonen en werken. En ze zijn niet van plan snel terug te keren. (KW 11.11.2016)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be