NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petrus Jacobus JONCKHEERE


De geboorte van Petrus-Jacobus kennen we doordat zijn moeder meter was van zijn eerste kind.

Maria Roose moet een dochter zijn van Guillielmus Roose x Maria Wally/Watty/Watteuws/enz., gehuwd in 1695 in Ichtegem. Na het overlijden van Guillielmus Roose in 1713, is Maria Wally/... nog hetzelfde jaar hertrouwd met Adrianus Claeys. In dit tweede huwelijk waren er nog 2 zonen Adrianus Claeys en Melchior Claeys.
Bij het huwelijk van Maria Roose met Petrus Jonckheere was Adrianus Claeys (dus haar stiefvader) getuige. Hij was ook peter van hun eerste kind. Later is Adrianus Claeys nogmaals peter, maar dat zal de zoon geweest zijn (haar stiefbroer). Een latere peter is ook Melchior Claeys (haar jongste stiefbroer). Twee eerdere peters zijn Nicolaus Roose en Margareta Roose (haar volle broer en zus).
Meer dan voldoende bewijs ... maar helaas is er in de doopregisters van Ichtegem geen geboorte van Maria Roose te vinden. Ze is niet gedoopt onder een andere meisjesnaam, want voor deze hypothese komt slechts één persoon in aanmerking: Cecilia-Regina Roose (°Ichtegem 05.03.1696), en die huwt in 1718. Misschien werd het doopsel van Maria Roose niet genoteerd, of er is een bladzijde verdwenen, of de alfabetische tabellen zijn onvolledig.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be