NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Ludovicus Augustinus ('Louis') RUBBRECHT


Ludovicus (Louis) verloor zijn vader op 16-jarige leeftijd. In 1870 was hij op zijn 33-ste gemeentesecretaris en postontvanger in Wulveringem. Volgens de achterkleinzoon Marc Rubbrecht behaalde Louis het diploma van notaris via de middenjury. Hij was van 1880 tot 1894 notaris in Proven, en later in Oostvleteren.

Naast Raphael, die oogarts was in Brugge, hadden Louis en Leonia nog een zoon Oswald Rubbrecht, professor in de tandheelkunde, die woonde langs de Coupure in Gent. Oswald was zeer gerenommeerd en in Roesbrugge-Haringe (fusiegemeente van Poperinge) is een straat naar hem genoemd.

Louis en Leonia woonden in Gent bij Oswald. Ze zijn echter beiden begraven in Brugge. Hun graf bestaat nog steeds op de Centrale Begraafplaats, ergens in vak 46. Het graf kunnen we echter niet zomaar vinden, omdat er in vak 46 grote beukenbomen staan, en alle graven zijn begroeid met een dikke laag mos, die gevoed wordt door de organische stof die van de bomen valt. Volgens 'De Groenen' is dit mos waardevol, en mag het niet verwijderd worden. Daardoor hebben we geen foto van het graf.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be