NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Bartholomeus CANEEL


Peter en meter van het oudste kind (Bartholomeus-Augustinus Canneel °Brugge-S.S.3 op 27.08.1700) zijn Robertus Bert en Maria Leyts.
- De meter Maria Leyts is de grootmoeder, zo weten we dat Bartholomeus Canneel de zoon is van Sebastianus en kennen we zijn geboorte.
- De geboorte van Magdalena Bert/Beert/Baert moeten we zoeken via de peter Robertus Bert. In de doopregisters 1700-1725 zien we dat hij een leeftijdgenoot van haar is, dus moet hij haar broer zijn. Daarna moeten we heksentoeren uithalen met queries op de databank van de geboorten, om tot volgend besluit te komen. Robertus is geboren in Brugge op 25.02.1672 met de familienaam 'Bergh', zoon van Anselmus & Anna Velghe. Wanneer we dan alle kinderen van Anna Velghe opzoeken vinden we er vijf, de eerste twee in Brugge S.S.1, de volgende drie in Brugge S.S.2. Hierbij wordt Anselmus qua voornaam éénmaal 'Guilielmus' genoemd, en qua familienaam 1x Bergh, 1xBeert, en 3x Bert. Eén van die vijf kinderen is Magdalena Beert, het resultaat van onze zoektocht.

Het huwelijk van Bartholomeus en Magdalena vinden we onder de familienaam 'Paneels'!


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be