NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Lambrecht HELLEBUYCK


Lambrecht is gekend uit de vermelding in Wingene van zijn zoon 'Michiel zoon van Lambrecht'. Aangezien Michiel geboren is ca. 1525, en met een statistisch generatieverschil van 30 jaar, is Lambrecht geboren ca. 1495.
In de stadrekeningen van Tielt wordt Lambrecht tijdens de periode van 1529 tot 1541 een tiental keren vermeld voor het betalen van renten, het ontvangen van vergoedingen, e.d. aan de stad. In die jaren moet hij dus in de meest sociaal-actieve periode van zijn leven geweest zijn. Deze vaststelling is verenigbaar met een geboorteperiode ca. 1495. Aangezien hij vanaf 1542 plots helemaal niet meer vermeld wordt, zou hij misschien dan overleden kunnen zijn.

Volgens Geneanet is Lambrecht zoon van Rogier Hellebuyck (met een statistische generatiekloof van 30 jaar is hij geboren in de periode rond rond 1465), zelf zoon van Jan Hellebuyck (volgens dezelfde redenering geboren in de periode rond 1435). We moeten daar echter eerst nog het bewijs van zien.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be