NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Jacobus KETELE


- De afkomst van Jacobus weten we doordat zijn moeder 'Anna Verkeyn' meter was van het eerste kind bij Petronilla Vergote (Joannes-Baptista Keetele, geboren in Lichtervelde op 22.03.1712), en de naam Verkeyn later ook nog terugkeert bij de getuigen. Jacobus is overleden als 'De Ketele'.
- De afkomst van Petronilla Vergote kan zowel Lichtervelde als Staden zijn. In Lichtervelde zijn er via de getuigen geen aanwijzingen. Van Staden zijn de doopakten verloren gegaan, alleen de alfabetische lijsten zijn bewaard. Haar afkomst is dus onbekend.
- De afkomst van Maria Lambert kennen we doordat haar moeder meter was van het tweede kind uit dit tweede huwelijk (Petrus Ketele, geboren in Lichtervelde op 13.01.1719). Die moeder wordt telkens Joanna genoemd, maar haar familienaam varieert: Dumolin, Molin, Moulin, Meulenaers, en 2x Demeulenaere.
- De afkomst van Jacobus' derde vrouw Catharina Meeus - onze voorouder - kennen we als volgt. In de wezenakten van Zwevezele vinden we dat ze dochter is van Petrus Meeus (blz. 247) en ook dat ze een broer Petrus had (blz. 270). Uit de geboortelijsten leiden we vervolgens af dat haar ouders Petrus Meeus x Catharina Vandewyele-(Vandewiele) moeten geweest zijn. Dit koppel huwde in 1678 in Torhout, en daar kregen ze ook hun eerste kinderen - waaronder onze Catharina. Vanaf 1699 had dit koppel kinderen in Zwevezele, en daar zijn ze blijven wonen en overleden. Catharina's vader Petrus Meeus leefde nog in 1722, en was peter van het eerste kind (nl. onze voorouder Petrus Ketel, geboren in Lichtervelde op 08.08.1722). Peter van het vierde kind (Franciscus-Emmanuel Ketele, geboren in Lichtervelde op 21.07.1727) was Henricus Vandewiele (°Torhout 1672, broer van Catharina's moeder). In dit derde huwelijk van Jacobus Ketele waren er in totaal vier kinderen, en daarbij kreeg de moeder 2x de voornaam Catharina, 1x Maria-Catharina en 1x Joanna-Catharina.
Catharina Meeus is op 09.06.1732 in Zwevezele hertrouwd met Petrus Scheemaeckers (°Zwevezele 03.02.1694 +Zwevezele 02.01.1763). In dit huwelijk had ze nog vijf kinderen. Bij drie daarvan was een van haar broers of zusters peter of meter: Barbara Meus (°Zwevezele 1701, meter in 1733 van Marcus Descheemaecker), Petronella Meeus (°Torhout 1679, meter in 1736 van Joanna Scheemaeckers), Petrus Meeusen (°Torhout 1683, peter in 1740 van Rosalia Descheemaecker). Dit was een groot opzoekwerk, maar daarmee kan over de afkomst van Catharina Meeus geen twijfel meer bestaan.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be