NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Frans PETTELOE


Geboorte van Frans Petteloe: foto + motivatie ontvangen van E.H. Guido Cooman.
Hij was zoon van Frans Petteloe en Hermina Jansz (= Janszoon).

Geboorte van Maria-Joanna: haar familienaam was eerst in Menen 'Vanhaverbeke', maar vanaf 1739 werd ze in Heule 'Buyck' met dezelfde voornaam Maria-Joanna. Ze was 50 jaar bij overlijden. In Heule is er géén passende geboorte '(Van)(h)averbeke' maar wel één passende geboorte Buyck op 23.11.1705. Deze datum is een mogelijkheid, geen zekerheid.

Protestants huwelijk in Menen van Frans Pettelo met Maria-Johanna 'Van Haverbeeke': foto + motivatie ontvangen van E.H. Guido Cooman.
Kerkelijk huwelijk bijna 6 jaar later in Heule van Franciscus Petlo met Maria-Joanna 'Debuyck': idem.

Frans is op 25.07.1758 in Lendelede hertrouwd met Maria-Anna Vandorpe (°Waregem 04.08.1717). Hier wordt vermeld dat zijn vader Franciscus heette, en dat hij weduwnaar was van Maria-Joanna Buyck.
Frans is op 13.09.1784 in Lendelede overleden. Hier wordt vermeld dat hij geboren zou zijn te Venlo in Gelderland (ex Vendlo in Geldria), en dat zijn ouders niet meer gekend waren (nesciverúnt nec patrem nec matrem).

Volledige uitleg staat bij de dochter Maria-Jacoba.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be