NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Hendrik Johan DEVRIESE


Hendrik heeft één zoon: Nick Devriese (°Blankenberge[?] 11.08.1982) x Kathy-Christiane-Albert Strubbe (°Oostende 14.09.1983) en één kleinzoon: Damian Devriese (29.03.2007) [de geboorte van Damian was niet in Oostende, Brugge of Torhout].
_____________________________

Deze tekst vonden we in Het Brugs Handelsblad van 30.09.2011:

Op een terrein grenzend aan de woonwijk De Wallaert in Koekelare, wordt momenteel een woning gebouwd. Hendrik Devriese, beroepshalve treinbestuurder maar ook elektricien in bijberoep, kwam er sporadisch werken, afhankelijk van zijn hoofdberoep. Buurman Frans Hindryckx hielp de man aan stroom vanuit zijn appartement. Maar woensdag 21 september was Frans niet thuis toen Hendrik stroom kwam vragen. Een andere bewoonster van het appartement, Lisette Labens, hielp hem.

Later die namiddag liep Frans alsnog Hendrik tegen het lijf. "Maar het verwonderde me dat zijn bestelwagen 's avonds bleef staan", vertelt Frans. "Ik dacht aan een autopanne en veronderstelde dat de man met iemand anders naar huis was. Maar donderdagochtend stond de wagen er nog. Kort voor de middag ging ik toch eens kijken. Ik klom op de ladder naar de eerste verdieping, ook daar niemand te zien. Bij het terug afdalen zag ik Hendrik liggen in de kleine inkomruimte van de woning, het hoofd omlaag, de benen omhoog. Ik belde direct vanuit mijn woning de politie op. De hulpdiensten stelden vast dat de man al geruime tijd overleden was."

De bestelwagen leidde naar de woonplaats van de alleenstaande Hendrik Devriese, die op het moment van het drama geen papieren bij had. Hij werd in Oudergem geboren op 12 maart 1957, toen zijn vader daar rijkswachter was. De familie Devriese volgde vader Devriese en woonde achtereenvolgens in Westrozebeke en in Oostkamp. Hendrik vestigde zich in de Torhoutsestraat in Zedelgem. Hij was treinbestuurder, maar vulde zijn vrije tijd op met werken als elektricien en als sporter. Uit zijn eerste huwelijk heeft hij een zoon: Nick. Nick en Jessica Meulemeester wonen in Oostende en zorgen voor kleinzoon Damian.

Hendrik was lid van de Brugse diepzeeduikersclub. Drie jaar geleden vond hij in Marie-Anne Vandenberghe uit Gent een nieuwe levensgezellin. Het koppel woonde nog apart, maar had plannen om te gaan samenwonen. Ook Marie-Anne hield van diepzeeduiken en binnenkort planden ze daarvoor een reis naar de Rode Zee in Egypte. Met zijn club waren ook reizen naar Aruba en de Filippijnen gepland.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be