NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Judocus MEIRE


Over de herkomst van Judocus Meire is er op het stamboomforum Geneanet grote verwarring. Er zijn 2 strekkingen, met allebei meerdere aanhangers (kopieerders).

- Is hij geboren op 10.07.1672 in Ursel als zoon van Franciscus Meire x Livina Verellemans? Dan is hij wel heel laat getrouwd (38 jaar in 1710). Bovendien vinden we voor hem geen passend overlijden.

- Of is hij geboren op 14.11.1687 in Ursel als zoon van Cornelius Meire x Margaretha Pieters? De naam van deze dopeling is echter 'Josephus'. In zijn overlijdensakte van 24.01.1738 staat echter "Judocus, zoon van Cornelius, 50 jaar oud". Qua leeftijd gaat het echter heel duidelijk over deze Josephus. M.a.w. deze Josephus is door het leven gegaan als "Judocus". Als hij door het leven gegaan is als Judocus, is hij de grootste kanshebber als echtgenoot van Joanna Delaere. Helaas wordt in zijn overlijdensakte wel zijn vader vermeld, maar geen echtgenote. Daardoor lijkt het alsof hij ongehuwd was, maar evengoed kan de pastoor onvolledig geweest zijn.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.488 personen (individuals, personnes) d.d. 1 januari 2023 - site: http://lanssens.be