NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Clara 'Isabella' BALLEGEER


Clara-Isabella is door het leven gegaan als 'Isabella'.

In de doopakte van Isabella Ballegeer staan als ouders: Carolus en Maria Desmedt. Twee jaar later, bij de geboorte van haar jongere zusje Maria-Rosa Ballegeer, staan als ouders Carolus en Maria Desmidt. Een doorgedreven onderzoek toont aan dat de pastoor zich vergist heeft. De voornaam van de moeder is inderdaad Maria, maar het is Maria Gryspert !

De eerste indicatie voor deze vergissing zijn de huwelijksgetuigen van Isabella. Dat zijn Joannes Ballegeer en Carolus Ballegeer (haar beide oudere broers want haar vader Carolus was al overleden).
Het defintieve bewijs vinden we in de overlijdensakte van het jongere zusje Maria-Rosa. Dat kind overleed op 2-jarige leeftijd en in haar overlijdensakte staat de moeder correct als Maria Gryspert.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be