NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Guilielmus DEFAU/DUFAU/LEFAU


Peter en meter van Guilielmus Defau in 1630 in Petegem waren Philippus Langeraet en Elisabetha Van Beversluys (Judoca Van Beversluys huwde in 1621 met Franciscus Defau).
De getuigen bij het huwelijk in 1654 te Petegem waren Joannes Claus en Judocus Defou. Judocus is Guilielmus' broer, hij was in Petegem gehuwd met Joanna Claus (dv. Livinus Claus x Judoca Cornelis). Beide getuigen waren dus verwant met Guilielmus.

De schrijfwijze van iemands familienaam is per definitie deze uit zijn doop/geboorteakte. In dit geval in Petegem is het Guilielmus Defau. Toch schrijven we 'Defau/Dufau/Lefau'. Dit zijn de drie naamvarianten van Guilielmus' kinderen. Hiermee willen we de Franstalige herkomst benadrukken.
_________________________________________________________


Om het zoekplaatje te documenteren volgt hierna opsomming van alle kinderen met hun peters en meters:

- Antonius Defau (geb. 1653-1659 niet gevonden in Petegem of Astene - gehuwd met Joanna Defruyt - ovl. Ruiselede 24.08.1694). We kennen Antonius omdat hij zich samen met zijn broer Adrianus vestigde in Ruiselede. Het ouderpaar Guilielmus en Cornelia is in 1653 gehuwd in Petegem, dan zijn ze verdwenen en in 1660 zijn ze beland in Astene. Daar was hun eerstvolgende kind Adrianus (zie kind hierna), onze voorouder. Tussen 1653 en 1659 moeten er naast Antonius nog kinderen geweest zijn in een andere gemeente dan Petegem of Astene. Binnen Deinze kunnen we niet zoeken in Meigem of Vinkt (de oudste registers zijn niet bewaard) of Wontergem (geen index). Het kan uiteraard ook buiten Deinze geweest zijn.
- .......................... (hiertussen moeten er nog meer kinderen geweest zijn)
- Adrianus Defau (°Astene 02.01.1660, VOORVADER, ZIE VERDER): Adrianus Cornelis en Georgia Dhaenens
- Petronella Lefau (°Astene 22.02.1666): Livinus De Reuck en Petronella Vandamme (LEFAU !)
- Judocus Defau (°Astene 31.07.1669): Petrus Wallaert en Joanna Claus
- Judocus Dufau (°Astene 27.03.1671): Judocus Dereuck en Joanna Hax in naam van Joanna Desmet (DUFAU !)
- Martinus Defauu (°Astene 31.10.1676): Martin Libaert en Egidia Plaetsaert


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.589 personen (individuals, personnes) dd. 24 maart 2019 - site: http://lanssens.be