NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Arthur Victor Joseph Marie LANSSENS


Arthur is overleden na een langdurige ziekte.

Twee kinderen van Thomas erfden diens ondernemersgeest: uiteraard Maurice, maar ook Arthur. Hij woonde in een woning + atelier in de Predikherenstraat nr 24 te Brugge (waar nu de Lustrerie D'Haenens gevestigd is). Enkele details van zijn meubelmakerszaak leiden we af uit de diverse kleine bouwvergunningen van 1915, 1920, 1923, 1931, 1934, en 1936 in het Stadsarchief. Het zou langdradig worden om ze alle zes omstandig uit de doeken te doen. Dit is de samenvatting:
In 1915, middenin de oorlog vraagt Arthur toestemming tot verbouwen, "om des te beter handel te kunnen verrichten". In 1920 schrijft hij echter dat hij door de oorlog bang geweest is, en die verbouwing niet uitgevoerd heeft: "Door den tijd bevreesd heb ik deze niet uitgevoerd. Nu op heden vernieuw ik mijne aanvraag om verhoopt het werk te kunnen verrichten".
In 1923 gaat het om een inwendige verbouwing. De gevelbreedte is 5,5 meter en bevat een doorgang naar de werkplaats achteraan. Die is 6,5 m x 6 m. De aanvragen van 1934 en 1936 zijn nog reparaties in eigen huis.
De aanvraag uit 1931 is voor de Klokstraat nr 15, dus wellicht een tweede woning van Arthur.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be