NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Bertulphus Leonardus MEIRE


Om de afkomst van Anna-Theresia te kennen kijken we naar haar overlijdensakte. Daar lezen we dat ze de dochter is van Pierre Berghman en Marie Vanderveen en dat ze geboren is rond 1734 in Brugge. Zo'n geboorte bestaat echter niet. Dan is de vraag: welk gegeven van de overlijdensakte is foutief? Antwoord: de naam van haar moeder is niet juist. Marie Vanderveen is niet de moeder maar de stiefmoeder.

Anna-Theresia Bergeman is gedoopt in Brugge-St-Gillis op 24.12.1732, dochter van Petrus & Joanna Crepé. In de database van West-Vlaanderen is er geen enkele andere geboorte die deze hypothese benadert: de vader klopt, de geboorteperiode klopt, de geboorteplaats (Brugge) klopt, en de parochie (St-Gillis) is de parochie waar Anna-Theresia getrouwd is. Vervolgens vinden we dat Maria Crepé overleden is op 03.05.1744, en dat er in 1748 een gezin bestaat Petrus Bergeman x Maria Vanderveen, m.a.w. Petrus moet hertrouwd zijn met Maria Vanderveen (hun huwelijk is echter niet te vinden). De ambtenaar van de burgerlijke stand heeft dus in de overlijdensakte van Anna-Theresia Bergeman haar stiefmoeder genoteerd i.p.v. haar moeder.

De kinderen van Bertulphus Meire x Anna-Theresia Bergeman zijn:
- Joannes Meire 1760-1831
- Franciscus Meire 1764-1766
- Carolus Meire 1767-1829: zie verder
- Anna Petronella Meire 1770-1771
- Bernardus Josephus Meire 1773-1799
- Philippus Jacques Meire 1778-1823

Alleen Carolus heeft afstammelingen Meire tot op heden. Ook Philippus heeft afstammelingen, maar deze heten 'Meere'. Daarom gaan we in de volgende generatie alleen verder met Carolus.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be