NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Josephus PARIDAEN


In Middelburg was er in 1796 een volkstelling waarin Emiliana Stul niet meer vermeld staat. Haar vader was daar overleden in 1775. Zij moet daarna met haar moeder teruggekeerd zijn naar Lapscheure, waar ze Josephus Paridaen uit het naburige Hoeke leerde kennen.
Hun huwelijk was niet tijdens het Ancien Régime in Hoeke of Lapscheure, en evenmin in Koolkerke, Moerkerke, Oostkerke, Damme, Oostwinkel, St-Kruis, Ruiselede, Middelburg, Adegem, Maldegem, Waterland-Oudeman, St-Laureins, Sleidinge, Lovendegem, noch Watervliet. De algemene index van de parochieregisters tot 1796 geeft ook geen verdere mogelijkheden. Het is trouwens minder waarschijnlijk dat ze nog tijdens het Ancien Régime zouden getrouwd zijn.
De huwelijken in West-Vlaanderen na 1796 kunnen snel doorzocht worden via de algemene inventaris, maar ook hier is het huwelijk niet te vinden (Lapscheure en Hoeke werden hierbij extra bekeken vanaf 1796, en ook Middelburg, Maldegem en Waarschoot werden onderzocht).

In andere gevallen zou er langs de omweg van broers of zussen verder gezocht kunnen worden, maar hier lukt dit niet, want Emiliana was enig kind. De grootste kans is echter dat Josephus en Emiliana kerkelijk getrouwd zijn in Lapscheure, maar dat ze zoals zovelen in de beginperiode van de burgerlijke stand, bij wijze van boycot tegen de Fransen, nooit voor de wet getrouwd zijn. Met die gedachte werd de speurtocht stopgezet.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be