NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Mieke LANSSENS


Mieke Lanssens startte in 2010, na het behalen van haar bachelordiploma, in loondienst als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis in Blankenberge. Dit combineerde ze de daaropvolgende jaren met het behalen van een masterdiploma, wat haar toeliet binnen de organisatie door te groeien tot referentieverpleegkundige ergonomie en nursing. Omdat de directe zorg aan patiënten haar te nauw aan het hart lag, besloot ze in 2016 om op zelfstandige basis te starten. Ze stapte mee in het verhaal van Sint-Anna Thuisverpleging. Het besef dat kwaliteitsvolle zorg ook voortdurende bijscholing vereist, zette haar ertoe aan ook een postgraduaatsopleiding diabeteseducator te volgen.

Uit de Krant van West-Vlaanderen 15-11-2013:
«Mijn opa en oma hebben een rol gehad in mijn beroepskeuze. Mijn opa was bedlegerig. Mede door de dagelijkse thuisverzorging is hij tot op het laatste thuis kunnen blijven. Zelf ging ik 's middags helpen om hem eten te geven. Een hele kleine bijdrage, waar ik veel voldoening uithaalde. De keuze voor verpleegkunde lag dus voor de hand.
Tijdens mijn studies heb ik voor algemene ziekenhuisverpleegkunde gekozen omdat ik zoveel mogelijk opties wou openhouden. Maar in de praktijk zijn er nu eenmaal meer senioren met zorgbehoeften. De vergrijzing is een feit. Zelf ben ik in de thuisverpleegkunde gerold. Ik deed eerst een vakantiejob bij het Wit-Gele Kruis, later stage, en toen ik afgestudeerd was, heb ik hier ook gesolliciteerd.
Het zelfstandige in de job spreekt me heel erg aan. Je moet zelf keuzes maken en leert daardoor heel snel bij. Je hebt ook veel verantwoordelijkheid. Bij de minste twijfel of bij onregelmatigheden bel ik onmiddellijk de dokter. Het medische aspect vind ik erg interessant. Je kan je er helemaal in verdiepen en hebt zo ook een intellectuele uitdaging. Mezelf ontwikkelen, is voor mij erg belangrijk. Ik volg nu ook een opleiding tot referentieverpleegkundige ergonomie. Zo kan ik voor mijn collega's op dat specifieke gebied een aanspreekpunt worden en kan ik hen, maar ook patiënten gerichte tips geven.
Ik ervaar veel steun van mijn collega's, maar ze kijken niet op mijn vingers. Het ideale evenwicht! We bellen elkaar regelmatig om info over de patiënten door te geven. Ook hebben we maandelijks met de groep patiëntenbespreking en krijgen we veel ondersteuning.
Ik begin rond 7 uur. Als het heel druk is, is dat vroeger. Eerst ga ik langs bij de insulinepatiënten, want zij moeten hun dosis krijgen voor het ontbijt. Mijn taak is heel divers: dat kan gaan van gewone dagelijkse hygiëne tot wondzorg en inspuitingen. Tussen 11 uur en 11.30 uur heb ik gedaan en rij ik naar huis om te eten. Om 15 uur begin ik aan mijn namiddagronde.
Ik hou een professionele afstand tegenover mijn patiënten, maar af en toe ontstaat er toch een band. Je ziet sommigen elke dag. En dan gebeurt het wel eens dat je 's avonds nog eens extra belt om te horen of iemand zich al beter voelt, of dat je zelfs een kaartje in de bus gooit bij een verjaardag. Een plots overlijden raakt me altijd.
Aan de kust zie je veel eenzaamheid. Velen verhuizen op hun oude dag terwijl de familie in het binnenland blijft. Je ziet ook wel nieuwe sociale vangnetten ontstaan. Soms komen buren af en toe een kijkje nemen. Maar persoonlijk zou ik zelf iedereen toch aanraden zo dicht mogelijk bij de familie te blijven.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be