NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Stephanus ('Etienne') NAGHEL


In de akten te Oostkamp staat Stephanus 'Denaegel' vermeld met zijn leeftijd en met zijn geboorteplaats Oostrozebeke. Toch heeft het een hele tijd geduurd om zijn geboorte te lokaliseren. De pastoor van Oostrozebeke heeft hem immers gedoopt als 'Naghel', hoewel hij amper een jaar eerder bij het huwelijk van de ouders schreef 'Denaeghele'. Om het echt moeilijk te maken staat er dan nog in de alfabetische tabellen een verkeerde voornaam, nl 'Josephus' in plaats van 'Stephanus'.
Een andere grove slordigheid is de schrijfwijze van de naam van Stephanus' moeder (zie hoger).

De geboorte van Joanna Talloen, die volgens dezelfde akten omstreeks 1723 in Oostkamp moet zijn, was ook een puzzel. Uiteindelijk blijkt ze door het leven gegaan te zijn als 'Joanna', maar geboren als 'Anna-Maria' in 1721. Haar broer Joannes en haar schoonzus Rosa Claeys (gehuwd met haar broer Valerianus Talloen) zijn peter en meter van de eerte twee kinderen van Stephanus en 'Joanna' Talloen (Rosa Claeys is meter van Joannes in 1749 en Valerius Talloen is peter van Helena Joanna in 1751).

Daarentegen is de geboorte van de tweede echtgenote Isabella Decloedt wel duidelijk: haar vader Joannes Decloedt (°Zedelgem ~1735) is zowel huwelijksgetuige als peter van het enige kind Regina Denagele. Haar moeder is Petronella Deruwe (°Oostkamp ~1735).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be