NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Franciscus Josephus LANSSENS


In de geboorteakte van François is de naam van de vader foutief: er staat Felix i.p.v. Fidelis.
François woonde in Oostkamp langs de Patersonstraat, thans nr 36. Bij de volkstelling van 1846 is hij gewoon plafonneerder, maar in 1880 is het metsersbaas.

Op het huwelijk van François met Hortense waren geen van de ouders aanwezig.
Fidel Lanssens en Juliana Houcke hadden een 'huwconsent' laten opmaken bij notaris Claeys in Oostkamp. Koster Joannes Hindrickx uit Zande, en zijn vrouw Amelia Dedeurwaerder hadden hun toestemming laten acteren bij notaris Van Sieleghem te Brugge. Aangezien Fidel vier maanden later overleden is in het St-Janshospitaal, mag aangenomen worden dat hij toen al te ziek was om zich naar het stadhuis van Brugge te verplaatsen. De afwezigheid van de ouders van de bruid daarentegen is vreemd: zij waren wel respectievelijk 77 en 67 jaar oud, maar toch goed genoeg om enkele dagen vooraf naar Brugge te komen naar de notaris. Waren zij misschien niet 100% akkoord met het huwelijk?
Hortense ondertekende de huwelijksakte met 'Hortanse'.

Josephine wordt éénmaal, nl. in 1882, vermeld als 'herbergierster'. Daarvoor is ze kantwerkster, later huishoudster.
Na het overlijden van Frans verhuisde Josephine met de kinderen naar Brugge. Ze woonde er aan de Oostendse Steenweg nr 47.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be