NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Hubert C. LANSSENS


Hubert en Henriette waren vrijzinnige humanisten en socialisten.
Bij hun gouden huwelijksjubileum op 11.09.2010 gaf het Ieperse gemeenteraadslid Ives Goudeseune (SP.A) volgende speech:

«De aanwezigheid van een groot deel van de sp.a gemeenteraadsleden geeft aan dat het vandaag wel een bijzonder gouden jubileumpaar is. Het is mij dan ook een groot genoegen om als fractieleider een woord, meer nog een dankwoord, tot Henriette en Hubert te mogen uitspreken.»

«Henriette, afkomstig van 't Oepeltje te Zillebeke, en Hubert, toen woonachtig in de Krusstraete te Ieper, leerden wellicht niet toevallig mekaar kennen op het 1 mei bal in de Germinal te Ieper. De vonk sprong toen serieus over en inderdaad ze trouwden op 10 september 1960. De Germinal zou vele jaren lang de uitvalsbasis worden van Hubert als lid van de vakcommissie zoals de vakbond toen heette. Eveneens voor Henriette, die na een job als bediende bij Vandenberghe in de D'Hondstraat voor een job als bejaardenhelpster bij SVV koos. Welke zij jarenlang en met veel overgave en inzet vervulde. Van beiden een engagement en overgave voor de medemens dat wij, toen nog snotneuzen in de politiek, met veel bewondering aanschouwden. We zijn jullie beiden dankbaar omdat je voor ons en met ons de weg heeft afgelegd tot waar we nu staan. Uw inzet voor buren, vrienden, stadsgenoten was veel breder dan dat we dit hier vandaag kunnen verwoorden.»

«Denken we maar aan het vele werk dat Hubert verrichte als verzorger bij volleybalclub De Katjes. Ik zie Hubert nog staan op het startpodium met de Ieperse rally met de witte handschoenen aan. Stipt en niets op aan te merken. Ook trok Hubert de handschoenen aan bij het organiseren van de tentoonstelling Kiezen voor Kunst. Steeds mochten we op jou rekenen. Dagenlang schilderijen helpen ophangen zodat de kunstenaar maar ook de bezoeker op de meest aangename manier van het gebeuren zou kunnen genieten. Bij verkiezingen was Hubert steeds bereid om het ziekenvervoer voor zijn rekening te nemen.»

«Henriette was jarenlang ons bloemenmeisje. Wie op de Ieperse 1 mei-activiteiten aankwam werd steevast door Henriette overtuigd om een roosje opgespeld te worden. Niemand anders kon dit beter dan Henriette. Jarenlang heeft Henriette haar ingezet voor de SVV, was Comité dame voor Kind en Gezin, penningmeester van de plaatselijke sp.a-deelafdeling Ieper, wat ze tot op heden nog altijd is. We waren fier dat ze op onze lijst kandideerde bij de gemeenteraadsverkiezingen.»

«We zijn Henriette en Hubert dan ook zeer dankbaar dat ze dit alles voor de anderen hebben gedaan. Er moesten veel meer mensen zijn zoals zij, de wereld zou er veel mooier uitzien. Ondertussen vernemen we van diegenen die u liefhebben dat jullie steeds klaar staan om dochter en kleindochter te helpen waar kan. Er is zelfs sprake van een uitstekende Opa-kok die iedere middag kookt voor vrouw, dochter en kleindochter. Specialiteit van het huis: chicon in den oven. Bedankt Hubert en Henriette voor alles wat je hebt gedaan en vooral een dikken proficiat met uw Gouden Jubileum.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be