NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Eduard R. C. LANSSENS


Eduard kwam uit een gezin met zeven kinderen: hij heeft drie broers en drie zussen. Monique groeide op in een gezin met vier kinderen: zij heeft nog een broer en twee zussen.
Na de lagere school werkte Eduard met een leercontract. «Om een beroep te leren kreeg ik een leercontract en bij de proclamatie was ook Monique aanwezig, en zo hebben we elkaar leren kennen. Zij had ook een opleiding gevolgd voor leerbewerking. Ondertussen moest ik mijn legerdienst doen. Na de opleiding in Mechelen belandde ik in Berchem bij de RTT. Terug bij de burgers werkte ik eerst als bouwvakker maar kon later aan de slag als marmerbewerker. Ik was aan de slag bij Flamingo in Elverdinge en daarna bij de firma Declercq in Poperinge als bewerker van natuursteen.» Eduard was ook een verwoed biljarter.
Monique kon na haar opleiding als lederbewerkster aan de slag bij Louis Gauquie. «In dit bedrijf werden allerhande lederwaren vervaardigd, zoals handtassen.»
Eduard en Monique hadden geen kinderen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be