NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Adrianus LANSSENS


De overlijdensakte van Adrianus vermeldt: 67 jaar, d.w.z. geboren ca. 1714. In de geboorteakten van zijn kinderen staat ook telkens de leeftijd én bovendien de afkomst van Adrianus. Zijn leeftijd is echter zeer wispelturig: hij zou geboren zijn zowel in 1717 als in 1726. Als afkomst staat er telkens: Waardamme. De exacte geboortedatum kunnen we niet vinden omdat alle oudere documenten van Waardamme verdwenen zijn. Het oudste document is de volkstelling van 1748, en daar vinden we Adrianus Lanssens als jonkman. De oudste parochieregisters dateren pas van 1757. De ouders van Adrianus staan echter vast door een wezerijakte van 28 augustus 1728.

In Waardamme vinden we echter slechts één familie Lanssens, nl. die van Michael en Josyne Decorte. Michael's overlijden vinden we door een toeval: hij overlijdt immers in 1724 in Ruddervoorde, waar hij die 22ste september ergens op bezoek was. Hierdoor wordt hij genoteerd in de boeken van Ruddervoorde: de pastoor schrijft dat hij daar overleden is, maar begraven werd in Waardamme. Hoewel er dus geen boeken meer bestaan van 1724 over Waardamme, hebben we zo bij toeval toch een akte van dit overlijden. De kinderen van Michael en Josyne zijn geboren in Ruddervoorde, maar overlijden in Waardamme. Eén ervan is Adrianus, geboren in 1716 in Ruddervoorde.

Kortom: Adrianus, 'geboren ca. 1714 in Waardamme' is in feite geboren in 1716 in Ruddervoorde, als zoon van Michael Lanssens en Josyne Decorte.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be