NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Thomas Maurits Arthur Sabina LANSSENS


Thomas huwde in het toenmalige Tsjechoslovakije en bracht Anna mee naar Brussel. Hij bleef haar echter niet trouw, en na 10 jaar huwelijk bekwam zij in 1956 de echtscheiding. Thomas trok daarop naar Tanger in Marokko en hertrouwde daar voor de Consul Generaal met het Spaanse meisje Purificacion (letterlijk vertaald: 'purification', 'zuivering'). Diezelfde consul had even tevoren al de geboorteakte opgemaakt van hun zoontje Thomas Lanssens jr, die geboren was in het Spaanse Hospitaal van Tanger.

In Spanje kunnen kinderen de dubbele familienaam van hun vader én hun moeder krijgen. We zien dat de familienaam van Purificacion inderdaad ook zo'n samenstelling is. De voornaam van haar moeder is overigens Encarnacion (letterlijk: 'encarnación = 'vleeswording', incarnatie). Haar vader krijgt het beroep van 'propriétaire' aangemeten.
Het sprookje met de Spaanse prinses is ook niet blijven duren, want bij zijn overlijden woonden Thomas en Purificacion niet meer op hetzelfde adres.

Zeer merkwaardig is ten slotte, dat we op 14.04.1970 in Watermaal-Bosvoorde de geboorte vonden van een Thomas Gonzalez-Blanco (Spaanse nationaliteit, zoon van Isabel Gonzalez-Blanco), waarbij onze Thomas Lanssens eerst ten onrechte aanzien werd als de vader. Deze fout werd achteraf rechtgezet door de rechtbank.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be