NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Delphine-Brigitte LANSSENS


Delphine runde in De Klijte (Heuvelland) het Restaurant-Paardenfokkerij 'De Diligence', tevens hotel met 12 kamers. Met eigen handen heeft ze het prachtige complex volledig opgebouwd vanaf een oude vervallen boerderij met stallingen en 3 ha grond die ze opgekocht had. Het ondernemersbloed van de Lanssens uit Moeskroen wordt blijkbaar overgeërfd ! (www.de-diligence.com)
____________________________________________________________

Delphine a exploitée à De Klijte (Heuvelland) l'établissement "De Diligence". Il s'agit d'un restaurant avec élevage de chevaux et hôtel de 12 chambres. De ses propres mains, elle a rénovée une ferme délabrée, avec 3 ha de terrain. Ce complexe est magnifique. Elle semble avoir héritée des "Lanssens" le don d'entreprise. (www.de-diligence.com)
____________________________________________________________

In de Krant Van West-Vlaanderen editie West - 13-02-2009 verscheen het volgende artikel.
Dit jaar bestaat De Diligence tien jaar. Dit paardenhotel met aanpalend een restaurant heeft een familiaal karakter. Kinderen zijn er bijzonder welkom. «We blijven onze troeven verder uitspelen», zegt uitbaatster Delphine Lanssens. «En dat betekent familiale prijzen voor een gezellig onderonsje.»
De geschiedenis van De Diligence gaat terug tot 1997. In dat jaar kocht Delphine Lanssens een oude hoeve in De Klijte. «Na twee jaar renovatiewerken opende de paardenhoeve uiteindelijk zijn deuren voor het grote publiek. De Diligence streeft er vooral naar om bepaalde facetten van de paardenwereld dichter bij het grote publiek te brengen. Uitgewerkte arrangementen op ieders maat vormen dan ook één van de grote troeven.»
In 2005 werd De Diligence niet voor niks laureaat in de categorie paardentoerisme. «Deze prijs was een bekroning voor het geleverde werk. We zijn zeker geen paardenrijschool. We hebben wel een aantal paardenboxen te huur en zorgen voor overnachting voor paard en ruiter. Vanuit De Diligence vertrekken heel wat routes naar het Heuvelland. In tegenstelling tot de paardenrijschool op de Rodeberg is hier geen bewegwijzerde route voorzien. We liggen vlakbij een natuurgebied en krijgen geen toestemming om via dat gebied de dichtbijgelegen paden op te zoeken. We moeten telkens weer de drukke weg over en dat willen we onze ruiters niet aandoen.»

Toen Delphine Lanssens nu tien jaar geleden de oude hoeve omvormde tot een paardenhotel zorgde dat bij heel wat vrienden voor een pak vragen. «Diezelfde vragen zijn er terug, nu ik de plannen heb bekendgemaakt om in 2012 aan de Olympische Spelen te willen meedoen. Ik wil er dressuur lopen. Momenteel train ik tot 5 uur per dag. Ik focus op de jumping van Mechelen om mij een eerste keer te laten opmerken en dan zien we wel weer verder wat de selectiewedstrijden voor de Spelen mij zullen brengen.» Naast de uitvoering van de dressuur is het verder ook belangrijk over een goede conditie te beschikken. «We zijn inderdaad ook sporters, laten we dat niet vergeten. Ik ga regelmatig lopen en let op mijn voeding. En verder sta ik hier elke dag in de zaak, ook dat is goed voor de conditie», besluit een goedlachse Delphine Lanssens.
Kan Delphine Lanssens haar droom waarmaken, dan staat nog eens een Belgische amazone aan de start van een Olympische proef. «Misschien neem ik wel deel voor een ander land zoals één van onze topruiters in het verleden al deed», geeft ze tot slot nog mee.
____________________________________________________________

In Krant Van West-Vlaanderen editie West - 21-06-2013 lezen we tot onze ontzetting dat de zaak op 17.06.2013 afgebrand is.

In De Klijte heeft maandagochtend een felle brand gewoed in de oude stoeterij De Diligence, nu paardenhotel en bed & breakfast. De brandweer heeft verschillende brandhaarden aangetroffen, het parket is een onderzoek gestart naar de brandstichting.
Het vuur brak uit in de vroege ochtend. Bij onze aankomst in de Kasteelmolenstraat brandde het op meerdere plaatsen, zegt onderluitentant Nico Debruyne van de brandweer van Westouter. De brandweer kwam omstreeks 2.30 uur ter plaatse met zes mensen en kreeg meteen versterking van nog eens zes mensen van het brandweerkorps van Reningelst. Door de felle rookontwikkeling was het moeilijk om het vuur te blussen, aldus Nico Debruyne. Bovendien situeerde het vuur zich in de achterliggende stallingen.
Meteen gingen de brandweerlui op zoek naar naar wat de oorzaak van de brand zou kunnen zijn. Dat zowel het paardenhotel als het verder gelegen complex met de gastenkamers vuur had gevat was immers opmerkelijk. Een aantal schuiframen van het restaurant en de privéwoning stonden bij aankomst van de brandweer open. Een tv-toestel en een geldsom zouden zijn verdwenen. Er werden op beide plaatsen brandversnellers teruggevonden, waardoor al snel duidelijk werd dat het vuur niet accidenteel was ontstaan, maar opzettelijk was aangestoken. Overal hing ook een sterke benzinegeur.

Bij aankomst van de brandweer was niemand aanwezig in de gebouwen, er raakte dus ook niemand gewond. Het is op dit moment niet duidelijk wie de brand heeft opgemerkt en de hulpdiensten heeft verwittigd. Zaakvoerster Delphine Lanssens (44) was op het moment van de feiten samen met haar vriend Marnix Vanhopplinus op romantisch weekend in Parijs. Het parket van Ieper stuurde een branddeskundige om de precieze omstandigheden te achterhalen. Maandag werden Delphine Lanssens en Marnix Vanhopplinus ondervraagd, maar mochten nadien beschikken. Hun gsm's werden wel in beslag genomen.

We zijn geruïneerd, zegt Marnix Vanhopplinus. Samen met Delphine kwam hij maandag kort na de middag aan in De Diligence, om er de paarden te voederen en de schade te bekijken. Het hoogseizoen staat voor de deur, de periode dat we onze grootste omzet draaien. Maar met dit drama mogen we er zelfs niet aan denken om te beginnen. Wie dit heeft gedaan, waarom of hoe? We weten het niet, het zijn vragen waar we snel een antwoord op willen. Hoe het nu verder moet? Dat weten we niet. Eigenlijk willen we nu even met rust worden gelaten.
Delphine Lanssens: Vraag ons niets, want we weten ook niks meer. We weten enkel dat we slachtoffer zijn en geen verdachten, dat heeft de politie ons verzekerd. De feestbarbecue met livemuziek die het koppel komende zondag wou organiseren, is om begrijpelijke redenen afgelast. Het parket wil zo snel mogelijk klaarheid over de brandstichting. Het vuur woedde immers niet alleen in de paardenstallen, maar ook in de gastenverblijven, terwijl beide gebouwen niet met mekaar verbonden zijn. De speurders zoeken de dader(s) in de entourage van Delphine Lanssens en haar partner, maar ook het koppel zelf blijft voorwerp van onderzoek.

De geschiedenis van De Diligence gaat terug tot 1997. In dat jaar kocht Delphine Lanssens de oude hoeve in De Klijte. Na twee jaar renovatiewerken opende de paardenhoeve haar deuren voor het grote publiek. De Diligence werd een paardenhotel met een restaurant, kindvriendelijke speelruimtes en een aantal gastenkamers. In 2005 won de Diligence een prijs in de categorie paardentoerisme. Toen Delphine Lanssens de oude hoeve omvormde tot een paardenhotel zorgde dat bij heel wat vrienden voor een pak vraagtekens. Diezelfde vraagtekens kwamen er ook toen Lanssens haar plannen bekendmaakte om in 2012 aan de Olympische Spelen te willen meedoen als amazone. Het bleef bij een droom.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be