NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Jeannette C. LANSSENS


Joseph en Jeannette trouwden in 1948, en het koppel vestigde zich na enkele maanden in de Hogestraat 20 te Kachtem. Joseph was een zelfstandig aannemer van elektriciteitswerken en had ook een winkel van huishoudelektro in de Rumbeeksestraat 34, die opengehouden werd door Jeannette. Ze stopten hun activiteit in 1985.
In de loop van 1943 werd Joseph verplicht om naar Duitsland te gaan en te werk voor de bezetter. Dat weigerde hij en dook onder. Maanden later gaf hij zich op om als vrijwillige soldaat naar Engeland te gaan. Na de oorlog werd hij lid van de Kachtemse afdeling van de N.S.B.. Joseph is zijn hele leven een hardwerkende man gebleven om voor zijn gezin te zorgen. Een doorzetter die heel familiaal en sociaal ingesteld was. In 1998 kon het gouden huwelijksjubileum gevierd worden met een ontvangst op het stadhuis, in 2008 het briljanten in het RVT in Moorslede, waar Joseph en Jeannette in 2006 samen hun intrek hadden genomen.
Joseph en Jeannette hebben als kinderen Katrien Verbrugghe die met Herman Verbeke is getrouwd (Herfelingen), Marleen Verbrugghe de echtgenote van Anthony Derumeaux (Wevelgem), Jan Verbrugghe die met Dora Buyze getrouwd is (Kachtem), Hilde Verbrugghe de echtgenote van Patrick Gorra (Izegem), en Carl Verbrugghe die met Martine Scheldeman is getrouwd (St-Eloois-Winkel).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be