NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Florimond Felix LANSSENS


Florimond was in de nacht van 6 op 7 maart 1892 in de buurt van een vechtpartij, waarbij ene Adolphe Vanhooren beledigingen en slagen te incasseren kreeg. Daarom wordt hij samen met 7 anderen gedagvaard, maar met klank vrijgesproken door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brugge.

Clementine is overleden op een dramatische manier. Zij en Florimond woonden in een huisje in de Hauwerstraat D7, waar nu het politiecommissariaat van Brugge gevestigd is. Het tegenoverliggende Beursplein was toen een slachthuis, en op de Vrijdagmarkt was er de maandag en de vrijdag veemarkt. Gans die wijk "West-Brugge" had zich noodgedwongen apart ontwikkeld, omdat hij quasi afgesloten was van Brugge-centrum door de spoorweg op het huidige Zand (toen: Het Stationsplein). Er was wel een spoorwegbareel, "den travers" die echter drie vierden van de dag dicht was. De mensen noemden hem "De Poorte van 't Heilig Jaar" omdat die ook bijna nooit open was.
Clementine heeft een 'verschot' opgedaan toen die maandag 22 december een koe vanuit de veemarkt hun huisje binnenstormde. Ze is aan de gevolgen hiervan overleden.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be