NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Augustinus LANSSENS


Het huwelijk van Augustinus en Catharina is niet te vinden in de burgerlijke stand. Nochtans staat er in de geboorteakte van hun zoon Alexander over hen: "getrouwt tot Lichtervelde". Waarschijnlijk behoorden ze tot de harde kern tegen de Franse hervormingen, en zijn ze in de Beloken Tijd rond 1800 in Lichtervelde alleen voor de Kerk gehuwd. Om dezelfde reden werd de geboorte van hun oudste zoon, de beroemde Pieter Lansens, ook nooit officieel aangegeven.
Catharina wordt in de geboorteakten van haar kinderen in Torhout meestal 'Vangilluwe' genoemd, dus zoals het op z'n Zuid-West-Vlaams uitgesproken wordt. Augustinus ondertekende zijn akten met 'a Lançens'.
De familie woonde in 1825 in de 'Zuydstraete' 169 in Torhout. In 1832 betaalde Augustinus in Torhout 2,55 gulden belastingen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be