NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Franciscus LANSSENS


Barbara is geboren, ofwel op 21.01.1763 als Barbara-Agnes Cappelle, dochter van Joannes & Joanna Vercruysse, ofwel op 14.09.1764 als Barbara-Carola Capelle, dochter van Carolus & Anna Ampe.

In 1789 wordt Franciscus vermeld bij de Poorters van Roeselare. Het poortersboek geeft ook zijn beroep: "dermwever van stijle", en zelfs zijn persoonsbeschrijving: "5 voeten (franse maat) lang, bruin opgebonden haar, blauwe ogen, ingevallen kaken en een lidteken op de linkerhand".
In 1814 woonden Franciscus en Barbara nog in de Verwerijstraat nr 19 in Roeselare. Bij toeval vonden we Franciscus in 1824 terug in Gent. Zijn jongste dochter Maria-Juliana was kleermaakster, woonde er in de Cathelijnestraete, en trad er in het huwelijk. Franciscus zelf is 'particulieren'. Hiermee wordt bedoeld dat hij geen beroep heeft. Op zijn 69-ste was hij wellicht te oud geworden om te werken, en daarom woonde hij bij zijn dochter.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be