NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petrus ('Pierre') LANSENS


Pieter is geboren en overleden als 'Lansens'. De huwelijksakte van zijn zoon Constant in Lille ondertekent hij als 'Lanssens', maar Constant zelf tekent 'Lansens'.

In de vonnissen van het rijksarchief vinden we Pieter driemaal in de problemen.
Op 9 april 1841 is hij als 18-jarige met een kameraard in de bossen van Koolskamp. Ze ontmoeten de veldwachter en het komt tot een discussie, waarbij ze beschuldigd worden van het afbreken en stelen van takken. Blijkbaar is de beschuldiging ten onrechte, want Pieter wordt in de rechtszitting van 29 mei 1841 te Brugge vrijgesproken.
Op maandag 11 maart 1844 is er kabaal in herberg "De Vuylpanne" te Koolskamp. Er onstaat een vechtpartij met slagen en verwondingen. Pieter Lansens was blijkbaar in de buurt, want op 29 juni 1844 zit hij mee op de beklaagdenbank te Brugge. Gelukkig wordt hij opnieuw vrijgesproken.
Op maandag 20 oktober 1845 loopt het echter fout. De omstandigheden zijn niet bekend, maar Pieter krijgt het aan de stok met een zekere Pieter Werrebrouck, en dient hem enkele stoten toe. Het kan niet erg geweest zijn, maar in de rechtszitting van 15 februari 1845 krijgt hij toch 8 dagen gevangenisstraf.

In 1860 duikt Pieter op in Armentières, en komt blijkbaar vanuit Lille. Hij is nu 'cabaretier' (herbergier) en 'charretier' (koetsier). Zijn eerste vrouw Thérèse overlijdt in 1866 aan 'cholera morbus', en de tweede echtgenote Sophie bezwijkt in 1887 aan hepatitis.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be