NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Cyrillus Adilus ('Odiel') LANSSENS


De geboortedatum van Odiel werd soms verward met de geboortedatum van zijn jonger broertje, dat dezelfde voornamen had, maar dat na 2 maanden overleden was. Het gebeurde vaak dat ouders dan dezelfde naam gaven aan een volgend kind, om het eerste als het ware te vervangen. Als men dan later, bv. om te huwen, bij de burgerlijke stand een geboorteattest afhaalde, en de datums lagen dicht bijeen, kon verwarring ontstaan.
De voornamen van beide broers waren in feite niet echt identiek: de eerste heette Adilus-Cyrillus. De tweede heette Cyrillus-Adilus, maar werd "Odiel" genoemd, waardoor de verwarring compleet was.
Odiel woonde in Gent, Boulevard du Jardin Zoologique n° 7, en is daar overleden na een lange en pijnlijke ziekte. Hij was een succesvolle zakenman in kantwerk. Na zijn overlijden werd de zaak een tijd verder gerund door Euphrasie, die echter moest stoppen nadat ze opgelicht werd door haar personeel.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be