NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Cyrille LANSENS


Maria De Wilde was al weduwe uit een eerste huwelijk met Emiel Priem (+Ichtegem 13.08.1931).
Cyrille woonde in de Mexicostraat 11 in Ichtegem.

Cyrille ondertekende soms met 'Lansens' maar ook 'Lanssens'. Hij is officieel verkeerdelijk ingeschreven als 'Lansens' met één s. Hierdoor had hij naast één zoon 'Lanssens', ook vijf kinderen 'Lansens', en werd dus één van de vaders van deze naamvorm.

Op het ogenblik van de geboorte van de jongste zoon Jules, was Cyrille niet aanwezig. Hij was "tijdelijk in Vrankrijk werkende", m.a.w. hij behoorde tot het legioen van de seizoenarbeiders in de Noord-Franse landbouw (de 'Fransmannen' of de 'bietenmannen' zoals ze in Koekelare genoemd worden).

Voor de overlijdensdag van Cyrille's eerste vrouw Lucie, geven bepaalde bronnen 1 november, en andere 2 november. De reden van deze verwarring vinden we dadelijk. Bij het nalezen van de Ichtegemse overlijdensakte van 02.11.1928 staat er: "overleden verleden nacht om 12 uren". We kunnen dus kiezen, en houden het op 1 november 1928.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be