NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Ludo-Cyrille-Alfons-Felix LANSSENS


Voluit: Christelle-Marguerite-Mauricette Vanmaele.

Ludo is boekhouder bij het dierverwerkingsbedrijf Rendac (vroeger Animalia) in Denderleeuw. Tot 2008 verscheen hij ook wekelijks in de kranten in de hoedanigheid van hulptrainer van de voetbalploeg "Torhout 1992 KM". Einde 2008 nam hij afscheid van het voetbal en bij die gelegenheid verscheen het volgend artikel in de Krant van West-Vlaanderen.

Jarenlang was de Velodroom en Torhout 1992 KM zowat de tweede thuis van Ludo Lanssens. Toen trainer Mario David begin dit jaar de laan werd uitgestuurd, zette ook zijn assistent-trainer een stap terug. Het leven met een voetbaldieet bevalt de vijftigjarige Torhoutenaar ondertussen prima. Wanneer de geschiedenis van het Torhoutse voetbal ooit op papier wordt gezet, dan mag de naam van Ludo Lanssens, naast markante figuren als een Hector Tanghe en een Oswald Bossuyt, niet ontbreken. De Torhoutenaar voetbalde zelf een indrukwekkende carrière bij elkaar en was vervolgens zowat veertien jaar als assistent-trainer bij Torhout 1992 KM aan de slag.
«Ik was goed en wel zeventien jaar toen ik in de eerste ploeg van VK Torhout werd gedropt. Ik maakte kennis met zowat alle posities in de ploeg. Bij de jeugd startte ik als doelman en werd later omgeschoold tot aanvaller», begint Ludo Lanssens. Toen hij de voetbalschoenen definitief aan het haakje hing, werd Ludo opgenomen in de trainersstaf van Torhout KM. Hij liet er zich opmerken als iemand met een gezonde en deskundige kijk op het voetbal. «Ik startte als de rechterhand van Benny Vervaecke en werkte in de volgende veertien jaar met Dekenne, Geeraerd, Lavens, Demanet en David. Hoewel ik enkele keren moest overnemen toen de trainer aan de deur werd gezet, ambieerde ik nooit de job als hoofdtrainer. Met geen enkele trainer had ik overigens problemen. Wel bleef achteraf het contact het langst duren met Franky Dekenne en Danny Lavens. Als assistent-trainer was je natuurlijk wel meestal het eerst op de hoogte van een trainerswissel. Voorzitter Bossuyt polste immers altijd eerst even bij de assistenten naar de stand van zaken.»

Toen trainer David begin dit jaar de laan werd uitgestuurd, vond Ludo het een passend ogenblik om ook gas terug te nemen. «Het was toch al een tweetal jaartjes dat die taak méér en méér op mij begon te wegen. Na al die jaren was het ook beter dat de spelersgroep eens een nieuw gezicht voor zich kreeg. Bijna mijn volledige trainerscarrière was ik dagdagelijks met voetbal bezig. Het was vaak ook heel wat kunst- en vliegwerk om dat allemaal te combineren met mijn job bij Rendac, dat dierlijk afval verwerkt.»
Hoewel er ten huize Lanssens in het voetbalmenu werd geschrapt, is de familie de weg naar de Velodroom niet vergeten. Terwijl vrouwlief Christelle in de zittribune zit, is Ludo regelmatig in de KM-staantribune te vinden. «We gaan meestal naar de thuismatchen van Torhout KM kijken. Voor Christelle is het vooral een gelegenheid om wat bij te praten met haar kennissen. Eerlijk gezegd heb ik het voetbal nog geen minuut gemist. Zeker niet in de wintermaanden als ik in de warme zetel kan zitten in plaats van op een koud en modderig trainingsveld.»

Het jaar 2008 werd bij de familie Lanssens een gedenkwaardig jaar. Zoon Lennert en dochter Leonie zetten de stap om op eigen benen te staan en wonen sinds enkele maanden in Gent, terwijl bij Ludo een definitief punt achter zijn voetbalhoofdstuk werd geplaatst. «Nadat ik stopte als assistent-trainer deed ik voor Torhout nog een drietal maanden wat scoutingswerk met het oog op het aantrekken van nieuwe spelers. Op een ogenblik vroeg ik mij echter af wat ik daar nog stond te doen. Het was het moment waarop ik besliste dat het genoeg was geweest», besluit Ludo.
Krant Van West-Vlaanderen editie Torhout - 05-12-2008


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be