NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Leonie-Agnes-Christine LANSSENS


Leonie studeerde in de richting Kunst, specialiteit over de media.
Op 29 maart 2002 verscheen in de Krant van West-Vlaanderen een interview met Leonie Lanssens:

Leonie Lanssens (16) is niet iemand die je tv-verslaafd kunt noemen. Integendeel, ze kijkt relatief weinig naar het kastje. Vooral in de zomer mag de televisie voor haar part ontploffen.
Leonie is de dochter van Ludo Lanssens en Christelle Vanmaele uit de Driekoningenstraat 78 in Torhout. Ze heeft een oudere broer, Lennert (17). Leonie volgt het vierde jaar Moderne Talen-Menswetenschappen aan het college van de plaatselijke scholengroep Sint-Rembert. Ze werkt er mee aan de poppenproductie Maus. Voorts houdt ze in haar vrije tijd van chatten via het internet en van... supporteren voor Torhout 1992 KM, de plaatselijke voetbalclub waarvan haar vader hulptrainer is.
Weinig tv ? "Gemiddeld hoogstens een uurtje per dag. Vooral in de zomer kijk ik weinig. Dan ben ik liever buiten om een boek te lezen of zo. Ik vind het erg voor de tv te zitten als de zon schijnt. Maar ook in de winter kijk ik niet veel. Ik ga meestal vroeg slapen. Ik heb veel slaap nodig (lacht). Als een programma mij plots niet meer aanstaat, draai ik de knop van het tv-toestel om en ga naar mijn kamer."
Favoriete programma ? "Lach niet : Schuif Af, het VTM-kinderprogramma op zondagvoormiddag. Dat is echt genieten. Leuk hoe Ingeborg, Arthur en Bartje de zaken aanpakken. Heel mooi."
Humor op tv ? "Het Peulengaleis is schitterend. Alleen de Show van Bosmans Jos vind ik minder goed vanwege te druk, maar de andere onderdelen van dat knotsgekke programma zijn onnavolgbaar. Yvonne & Yvette en de scenes in de doe-het-zelfzaak : om krom te liggen !"
Zwakste tv ? "De zogenaamd komische programma's op VTM. Verschoten & Zoon of andere onzin, zoals Café Majestic. Dat is niet om aan te zien."
Verfoeilijkste tv-figuur ? "Die assistente in Lekker Thuis, het kookprogramma van Piet Huysentruyt. Hoe heet ze alweer? Ilse De Meulemeester! Ze wil zich interessant maken, maar het lukt haar niet. Belachelijk."
Muziekzenders ? "Op MTV wordt er veel reclame uitgezonden, dus kijk ik het meest naar TMF. Als ik alleen thuis ben, zet ik de muziek volle bak. Dan kan ik meezingen en -dansen."

In de Krant Van West-Vlaanderen editie Torhout - 15-06-2012 lezen we nog meer:
Korneel Warlop (28), die met Leonie Lanssens (26) in een appartement op de Burg woont, loopt tijdens de Nacht van West-Vlaanderen van vrijdag 22 juni voor het eerst een 100 km-wedstrijd. Met de ambitie om ongehavend aan te komen, meer niet.
'Mocht ik in een tijd rond de 11 uur finishen, dan zou dat fantastisch zijn', zegt Korneel, die als public affairs manager bij AXA Bank en Verzekeringen in Brussel werkt. 'De tijdslimiet is 13 uur. Het mag geen probleem zijn om daar onder te blijven. Vorige week heb ik als training een kleine 60km van Torhout naar Gent gelopen en dat ging vlot. Ik deed er ongeveer zes en een half uur over of een dikke 9km per uur. Mijn begeleider op de fiets was Leonies vader Ludo Lanssens, die ook tijdens de Nacht zal meefietsen. Als gewezen KM-voetbaltrainer weet hij perfect hoe je het maximum uit je fysieke mogelijkheden kunt halen. Veel tijd om te trainen, heb ik niet, dus heb ik iemand als Ludo nodig om me raad te geven. In mijn vrije tijd speel ik ook nog badminton en ben ik bestuurslid van de Torhoutse toneelkring Sint-Rembert. Ik heb in Gent bestuurskunde en publiek management gestudeerd en ging daar met mijn goede vriend en kotgenoot Nicolas Delie wel eens joggen. Na de Gentse Feesten van 2009 besloten we om geregeld in het weekend aan wedstrijdjes deel te nemen en zo hebben we in 2010 voor het eerst een marathon gelopen: in de Nacht van West-Vlaanderen. Ik haalde de aankomst in 3u.44' en was daar heel tevreden mee.'
Korneel vond het een uitdaging om aan een 100km deel te nemen, wat gebeurt op 22 juni. 'Ik wil me in geen geval forceren', zegt hij. 'Ik wil niet buiten adem aankomen. Ik zit in de fase van mijn leven waarin ik over een maximum aan fysieke mogelijkheden zou moeten beschikken en dus wil ik daarvan profiteren om voor mezelf deze prestatie neer te zetten. Wijlen mijn grootvader Gerard Warlop heeft ooit nog gekoerst en mijn vader Paul aan hardlopen gedaan, dus zet ik als derde generatie de familietraditie voort.'


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be