NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Joannes LAMPSENS


Bij het huwelijk met Maria Goddyn staat er 'Josephus Lansens' als bruidegom, maar bij de geboorte van het kind is het 'Joannes Lampsens'. We zijn toch zeker van dit eerste huwelijk omdat Daniel Lanssens, broer van Joannes, getuige is.
Bij het overlijden van Maria Goddyn staat er alleen 'echtgenote van Joannes Lansens'. De naam van de overleden echtgenote wordt niet vermeld, maar er zijn geen andere mogelijkheden dan Maria Goddyn.
Jan was een welstellende landbouwer, die boerde op de hofstede die hij had geërfd van zijn ouders. Christina Pollet was zelf ook van rijke afkomst: haar ouders bezaten grond in Torhout, Lichtervelde, Gits en Moorslede. De 6 kinderen van Jan en Christina erfden op hun beurt dus heel wat bezittingen: er was 35 gemeten grond in eigendom (15.000 m2). Er is een wezerijakte van 1759 in 'Het Land van Wijnendale'.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be