NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petrus 'Josephus' LANSSENS


Geboren als 'Lanssens' ging Petrus-Josephus door het leven als 'Joseph Lamsens' en onder die naam is hij ook overleden.

Joseph en Maria-Anna Demarez namen de ouderlijke hofstede 'De Lange Caeve' in de Daalderstraat te Lichtervelde over. Joseph keerde daarvoor zijn broers en zussen uit (artikel van Erik Lamsens in het jaarboek 'Karel Van De Poele' van 2011). Ze kregen 9 kinderen, waarvan er slechts 4 de volwassen leeftijd bereikt hebben. De dochters Barbara-Theresia en Rosalia huwden met een brouwer, en de zoon Ivo werd herbergier in 'De Pothuyl' op wandelafstand van de hoeve. Zo bleef alleen de dochter Francisca Lansens/Lamsens over als overnemer van de voorouderlije boerderij.

'Petrus Josephus Lamsens habitans Lichtervelde' of 'wonende in Lichtervelde' vinden we nog als peter van Josephus Demarez, zoon van Joannes x Theresia Maertens, die op 16.04.1784 te Meulebeke gedoopt werd. Joseph's overlijden te Lichtervelde in 1812 wordt vermeld in een huwelijksakte te Meulebeke in 1844.
Maria-Anna Demarez overleed vermoedelijk ook te Lichtervelde, in elk geval vóór 17 pluviôse jaar VI (= 05.02.1798), d.i. de huwelijksdatum van haar dochter Francisca Lamsens met Joannes Vervaeke. Volgens de huwelijksakte was Francisca Lamsens de dochter van wijlen Maria-Anna Demarez. Vermits we geen overlijdensakte van Maria-Anna Demarez terugvinden, noch in de parochieregisters, noch in de boeken van de burgerlijke stand van Lichtervelde, is ze wellicht gestorven tussen 16.09.1796 (= einde parochieregisters) en 08.06.1797 (= 20 prairial jaar V = datum van de eerste overlijdensakte van de burgerlijke stand).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.488 personen (individuals, personnes) d.d. 1 januari 2023 - site: http://lanssens.be