NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Marijn LAMPSINS


In de wettelijke passeringen van het Land van Wijnendaele nr 309 (f. 356 en 375) vonden we dankzij Jo Patteeuw, tweemaal Marijn Lampsins (zoon van Jan) x Anna Bouchout (dochter van Jan). Ze waren "appendante vrijlaten binnen de prochie van Lichtervelde". Ze verkochten gronden in Ichtegem aan Guille Rey (laat wonende te Ichtegem) en in Torhout aan Jan Vande Poele (brouwer te Lichtervelde).
Vermoedelijk hadden ze niet vijf maar zeven kinderen, want na hun overlijden is er bij de verdeling sprake van het "zevende part".

Marijn kwam wellicht rond 1600 in Lichtervelde wonen op een hoeve 'verre noord van de kercke' in een gebied dat van oudsher 'Esselveltghilden' werd genoemd, met grond aan weerszijden van de beek die de grens vormde tussen Lichtervelde en Zwevezele.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be