NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Oscar Raymond VERBRUGGHE


Tekst van Rudy Verbrugghe (oktober 2021)
________________________________________

Het gezin trok eerst naar Bossuit en daarna naar Kachtem waar ze voorgoed zouden blijven. Oscar was daar sasmeester op het kanaal Roeselare - Leie Ooigem. Na het overlijden van Oscar verbleef Valentine een tijd lang bij Albert en Maria te Staden waar ze dan ook overleden is in 1968. Oscar en Valentine rusten tesamen in het zelfde graf op het kerkhof te Kachtem.

Oscar-Raymond Verbrugghe werd dan als tweede zoon en als zesde kind van Pieter en Silvie geboren op elf februari 1881. Hij overleed op 25 mei 1956. Hij huwde op dezelfde dag als zijn zuster Flavie, namelijk op 8 november 1912 met Valentine Bekaert. Die werd geboren te Ingelmunster op 14 maart 1886. Maar ten tijde van haar huwelijk was ze reeds herbergierster in café De Vaartbrug te Ooigem. Reeds van voor hun huwelijk werkte Oscar voor de waterwegen. Hij woonde reeds voor zijn huwelijk te Bossuit waar hij werkzaam was aan het sas aldaar op het kanaal Kortrijk - Schelde, Bossuit. Door het opvolgen van zijn raad geraakten zijn oudere en jongere broer August en Victor ook aan de waterwegen werkzaam. Oscar zelf was aan dit werk geraakt op voorspraak van baron Vanderbruggen van Wielsbeke. Als men door de dreef naar het kasteel van de baron trok, moest men uit eerbied voor de baron van zijn fiets stappen en te voet naar het kasteel gaan. Oscar dacht dat men hem toch niet zou zien en fietste tot bijna aan het kasteel. Nadat hij zich had gemeld en verklaard had waarvoor hij gekomen was merkte de baron terloops op dat hij de volgende keer toch beter te voet naar het kasteel kon komen. Al bij al moet hij toch in de smaak gevallen zijn want hij geraakte toch aan zijn werk bij de waterwegen. Het gezin van Oscar en Valentine werd met vier kinderen gezegend.

Marie-Louise was de oudste, ze huwde met Achiel Desnouck. Ze kregen twee kinderen en vestigden zich te Staden.

Albert huwde met Maria Desnouck, de zuster van Achiel. Na op verschillende plaatsen gewoond te hebben vestigden ze zich eveneens te Staden. Ze bewoonden daar het ouderlijk huis van Achiel en Maria Desnouck. Marie-Louise en Albert woonden naast elkaar in de Houthulststraat te Staden. Albert en Maria bleven kinderloos. Albert had er zijn meubelzaak " De Kroon " en de man van Marie-Louise had er een handel in eieren.
In 1987 was Albert al een tijdje op rust en Achiel was na geleidelijk zijn werk aan het verminderen, pas enkele maanden gestopt met de zaak toen hij een val deed van zijn duivenhok. Hij bleef enkele maanden in coma en overleed tenslotte op 23 juni 1987.

Het derde kind van Oscar en Valentine was Jozef. Die werd zelfstandig elektrieker en vestigde zich te Kachtem. Hem volgen we verder, want hij huwde met Jeannette Lanssens.

Als laatste werd dan Gabriël geboren die ook te Kachtem bleef wonen. Hij is de enige die ook te Kachtem werd geboren, de andere kinderen werden te Bossuit geboren.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be