NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Norbert E. DUTRY


Begin 2015 werd bij Norbert Dutry kanker vastgesteld. Hij had hun nieuwe flat op De Munt nog helpen opknappen en inrichten tot een gezellige thuis met de bedoeling samen met Liliane nog vele jaren van hun huwelijksgeluk te genieten. Norbert volgde na zijn lagere school lessen aan het VMS en kon meteen aan de slag bij Belgacom, de vroegere RTT, waar hij veertig jaar gewerkt heeft, onder andere op de commerciële dienst. Hij was een verkoper in hart en nieren en toen ze een winkelvestiging openden langs de Westlaan kon hij er zich verder ontplooien.

Na zijn huwelijk op 25 april 1964 met Liliane Lanssens woonden ze een tijdje naast haar ouders in een appartementje in de Blekerijstraat. Ze verhuisden nadien naar hun eigen woning in de Nachtegaalstraat waar ze 47 jaar jaar gewoond hebben. Norbert was een sportieve man, hij was lid van de fiets- en petanqueclub ‘De Belgacom Vriendenkring.’ Tennis was zijn grootste passie, iedere maandag speelde hij bij de TC Alexander waar hij graag deelnam aan interclubs en hij werkte een tijdje actief mee in het bestuur. Voor zijn drie kinderen Annick, Ilse en Steven, op hun beurt getrouwd met Freddy Jacobs, Filip Plets en Heidi Cnudde en zijn zes kleinkinderen Elias en Indra Jacobs, Jelle en Lore Plets en Jasper en Lotte Dutry was hij een heel bezorgde papa en opa. Hij volgde hun doen en laten op de voet. Ze konden steeds bij hem terecht voor goede raad, hij was een denker en had een brede kennis.

Samen met Liliane maakten hij vele fietstochten, met de fietsen op het fietsenrek reden ze vaak richting kust, Sluis en gingen regelmatig op fietsvakantie naar Limburg, Nederland en Frankrijk. Aan de mooie reizen en zijn skivakanties haalde hij graag herinneringen op, maar de kers op de taart was hun reis naar Amerika met hun vrienden. Van de familieweekendjes in de Champagnestreek en de Somme genoot hij nog het meest. Aan het actieve leven van Norbert kwam bruusk een einde. De vele chemotherapieën, waar hij heel ziek van was, onderging hij altijd met de hoop opnieuw de oude te worden. Hij liet zeker niet merken aan zijn gezin, familie en vrienden hoe ziek hij was. Uiteindelijk heeft hij de strijd moeten staken en is thuis overleden.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be