NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Frans J. LANSSENS


Sinds 2007 sukkelde Frans Lanssens met zijn gezondheid. In 2008 moest hij zeven chirurgische ingrepen ondergaan. In november 2009 werd hij opgenomen in de campus Westlaan, waar hij onverwacht overleden is.
Frans werd elektrobobineur bij de firma Leenknegt en nadien elektrotechnicus bij de firma Deblaere. Op 10 augustus 1950 trouwde hij met Leona Dubois, die werkte in een knopenfabriek in Kachtem. Zij vestigden zich aan de Rumbeeksesteenweg 42. Vijf jaar later kochten ze een woning aan de Hammestraat 41. Zij kregen twee dochters, waarvan Brigitte overleed op nauwelijks 46-jarige leeftijd.
Wie voor het eerst met Frans kennismaakte, vermoedde dat hij een gesloten, stille man was. Maar voor wie zijn vertrouwen gewonnen had, stond hij altijd klaar. Frans was in zijn jonge jaren een sportieve man. Op zijn 15de werd hij al opgenomen in het eerste elftal van Club Roeselare en zou er na de oorlog nog 247 wedstrijden spelen. Nadien trok hij naar FC Izegem om zijn sportloopbaan te beëindigen als speler-trainer bij SV Koekelare. Later speelde hij nog enkele jaren met de corporatieve ploeg van De Weekbode. Hij kaartte ook graag en speelde biljart in De Gilde en 't Eekhoorntje.
Krant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 08-01-2010


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be