NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Carolus Ludovicus LANSENS


'Charles-Louis' woonde in 1891 in de Zolderstraat 21 in Otegem-Zwevegem, en in 1899 in de Pontstraat 113 in Heestert. Zijn beroep was koorddraaier. Als jonggehuwde woonde hij nog in de wijk 'Potegem' van Waregem, als landbouwersknecht, en in de wijk 'Oud Moreghem' te Wortegem als vlaskoopman. Omstreeks 1890 verhuisde hij definitief naar Zwevegem. Zijn kleinzoon herinnerde zich nog dat Charles-Louis in Zwevegem rondreed met de eerste fiets, toen nog op ijzeren wielen zonder banden.

Marie Demeulemeester is overleden in het kinderbed, 3 weken na de geboorte van haar zoon Alfons. Van ca. 1885 tot 1887 staat ze beschreven als herbergierster.

Elodie Waelkens was als jong meisje dienstmeid in Ingooigem; na haar huwelijk was ze huishoudster. Ze was 3 jaar vóór haar huwelijk ongehuwde moeder geworden van een dochter, Clotilde-Marie Waelkens, geboren te Waregem op 07.03.1885, die later huwt met Alphons Moreels uit Wortegem, en die overlijdt te Waregem op 21.12.1967 (82 jaar).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be