NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Aloisius A. LANSSENS


Aloïs en Elodie woonden in het Molenbos 123 in Heestert. Als beroep vinden we voor Louis bij zijn huwelijk: "zeeldraaier". In 1915 is het "handwerker", en in 1916 "landwerker". In 1924 is hij getuige bij het huwelijk van zijn neef Joannes: in dat jaar is hij "steenbakker".
Elodie ondertekent haar akten met 'Verscheure' i.p.v. 'Verschuere'. Bij haar huwelijk was ze al 31 jaar. Op haar veertiende had ze op dramatische wijze haar vader verloren. In zijn overlijdensakte van 11 juli 1895 lezen we dat "het dood lichaam van Vitalis Verschuere, daglooner, geboren in Caster op 29 april 1839, man van Francisca Devos, zoon van Joannes en Amelie Moerman, uit het kanaal getrokken werd te Moen".

Volgens dochter Godelieve werkte Aloïs - zoals zovelen - bij de boeren, en tussendoor deed hij thuis koordenwerk. Hij hielp ook bij zijn broer in het café 'De Krone' te Heestert.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be