NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Amelie LAMSENS


In haar oude dag woonde Amelie op de Plaats in Rumbeke.

Over Leo is het volgende bekend. Het gezin woonde niet ver van de hofstede Dumoulin. Op een maandag heeft Leo zich verhangen op de zolder. Moeder Amelie riep in paniek tot een van de kleinkinderen dat hij bij de Dumoulins moest gaan zeggen dat papa subiet gestorven was. De kleine liep er naartoe, maar zei in zijn alteratie: "mama zegt dat papa hem subiet opgehangen heeft".
Pastoor Hooge weigerde de verhangene te begraven in gewijde aarde. Daarom werd op kosten van de weduwe, de zoon Leonard, en de buren, in 1867 een boetekruis opgericht dat - weliswaar intussen tweemaal vernieuwd - er nog altijd stond in 1955, langs de Koestraat te Rumbeke. Met de zoon, Leonard jr, is het trouwens ook slecht afgelopen. Hij stond bekend als een boemelaar die graag een pint dronk. Op 5 februari 1908 werd zijn lijk om 6 uur 's morgens opgevist uit de vaart te Kachtem, nabij de brug (bron: J.D. Delbaere, Kon. Geschied- en Oudheidkundige Kring van Kortrijk, Handelingen, 1955, blz. 233).

Petrus was al weduwnaar van Catharina Beun. Na het overlijden van Amelia, is hij nog een derde maal gehuwd met Rosalia Vansteenkiste. Die laatste was 10 jaar ouder dan hem, maar hij heeft haar niet kunnen overleven. Het is zij die weduwe werd op 92-jarige leeftijd, terwijl hij 82 geworden was.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be