NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Adrianus LANSEN


In 2017 konden we via een studie van de KU-Leuven een grote DNA-test organiseren tussen mannelijke afstammelingen van verschillende stammen. Drie afstammelingen van Adrianus' jongere broer Martinus hebben deelgenomen. Hun DNA stemt onderling overeen, en is ook identiek aan dat van TV-presentator Rudi Lanssens (°1962). Rudi's oudste voorvader was een onbekende Adrianus Lanssens, geboren omstreeks 1660 (zie voor meer uitleg bij de jongste zoon Marinus). De fantastische conclusie uit dit DNA-onderzoek is dus dat we die 'onbekende' Adrianus geïdentificeerd hebben als deze hier, nl. de zoon van Joos Lampsens. Dankzij dit resultaat zijn alle Lans(s)en(s) uit de streek van Moeskroen en uit de streek van Hasselt gelinkt aan deze stam Koolskamp uit de jaren 1570.

Adrianus is gehuwd in Zwevezele, en heeft zich daar gevestigd. Hij is buitenpoorter geworden van Kortrijk in 1693-'94, samen met zijn vrouw en met zijn - in dat jaar nog - vijf kinderen. Hij wordt ook vermeld in de 'Verhoofdingen van Oostkamp' als eigenaar van 40 roeden grond. Hij overleed als 'Lanssens' en werd begraven met een middelbare dienst ('officio medio').
Livina wordt bij 3 geboortes 'Vandenbussche' genoemd, en bij de 2 andere geboortes 'Vandenbossche'. We kiezen voor de eerste schrijfwijze die meest voorkomt, en trouwens ook bij haar overlijden: 'Vandenbussche'.

Van vijf van hun zeven kinderen zijn de doopakten terug te vinden in de parochieregisters. Het vierde en het zevende kind, Joannes en Marinus, staan niet genoteerd. Toch hebben we ook over hen zekerheid, want we vinden hen later terug als vaders, en bij die doopsels verwijzen de peters en de meters naar deze familie.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be