NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Helena-I.-('Lena') VANNIEUWENHUYSE


William woonde met zijn ouders en drie broers vanaf zijn tweede levensjaar in Leke. Helena bleef tot op haar trouwdag wonen op de wijk De Bisschophoek in Koekelare, samen met haar ouders en zus.

William werkte zijn ganse loopbaan in de firma Ostend Stores en Ropenworks later Ostend Netting en Multinet in Oostende. Hij was er verantwoordelijke. Helena was huisvrouw.
William's hobby's waren vooral voetbal en mini-voetbal. Hij was speler, scheidsrechter en bestuurslid van de Koekelaarse mini-voetbalvereniging, eerst op Zuudhove en later in de sporthal. Tussendoor wist William als pionier-bloedgever met de eerste bloedafnames in 'Ons Huis' toch 149 bloedgiften te verzamelen voor de plaatselijke bloedgeversvereniging. Eens op pensioen werd William secretaris van de bond van gepensioneerden S-Plus met 192 leden. Helena was vrijwilligster voor Kind en Gezin en stond twintig jaar lang in voor de Koekelaarse weging. Tot op heden is zij ook secretaris van de socioculturele vrouwenvereniging VIVA-SVV.

Volgens 'De Krant van West-Vlaanderen' dd. 13.02.2009 trad Lena in 1984 toe tot het bestuur van de Koekelaarse vrouwenbeweging 'Viva-SVV'. Ze engageerde zich in de consultaties voor peuters, in de volksmond 'de weging' genoemd, wat in die tijd de hoofdbrok van de werking vormde. In 1990 werd Lena secretaris en schatbewaarder van de vereniging. Volgens het krantenartikel waakte ze over de centen, kende bijna alle leden, en organiseerde ze diverse uitstappen. Vanaf 1992 was ze ook nog lid van de Algemene Vergadering van de socialistische Bond Moyson.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be