NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Gustaaf August LANSSENS


Gustaaf Lanssens was een bekende handelaar in interieurstoffen in de Ooststraat te Roeselare. Als tiener vluchtte hij tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Frankrijk rond de streek van Blois, waar hij onderdak vond bij Madame Renou in een escargotkwekerij. Zijn humaniora volgde hij op internaat in Arlon. Veel van zijn vakanties bracht hij door in Picardië bij zijn tante, de streek van de zelfgestookte ‘calvados’ en de ‘cidre Boucher’ met de lange feesttafels.
In 1953 trouwde hij met Rolanda Hoedt, dochter van de Cinema ‘City’. Ze startten een winkel in gordijnen langs de Ooststraat. Daar zagen ook zijn drie dochters Carine, Angeline en Brigitte het levenslicht. Het was een huis vol leven en bedrijvigheid, waar trouwens ook zijn ouders inwoonden. Er volgde een faillissement en ze verhuisden naar de H.-Horriestraat. Gustaaf werd opa van vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Na het overlijden van Rolanda verhuisde Gustaaf naar de Monseigneur De Haernestraat. Hij woonde er graag en hij maakte er een echte thuis van. Zijn mobiliteit, maar vooral zijn hart maakten het hem moeilijk, maar hij bleef kranig en er waren nooit problemen. Hij bleef een eeuwige optimist die content was dat hij een mondje Frans kon praten, een Leffe kon drinken liefst in een glooiende streek die een beetje aan de Ardennen of Frankrijk deed denken.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be