NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Raymond Alfons Pierre VANHEERSWYNGHELS


Raymond en Martha Rondelez vierden hun platina huwelijksjubileum in april 2012.
Raymond, afkomstig van Roeselare, ging op jonge leeftijd werken in het werkhuis van Stragier, waar schietspoelen gemaakt werden. De oorlogsjaren kwamen eraan en Raymond werd opgeroepen om in Lombardsijde te helpen bunkers bouwen. Daarna kon hij weer aan de slag bij zijn werkgever. De laatste zeventien jaar voor zijn pensioen werkte hij bij Vermeulen langs de Ardooiesesteenweg.

Intussen had Raymond al een tijdje een oogje op Martha, die dagelijks langs zijn werk passeerde. Hij probeerde een rendez-vous te versieren, wat hem ook lukte. Cupido deed zijn werk en het koppel trouwde op 11 april 1942. Na een tijdje bij de ouders van Raymond samengewoond te hebben kochten ze een woning langs de Zuidmolenstraat.

Een jaar later kondigde hun eerste dochter zich aan en Raymond en Martha kregen samen tien kinderen : Annie gehuwd met Godfried Boudrez, Chris met Jef Soenens, Willy is al overleden, Leen was getrouwd met Eric Vanraest en later met Jos Lowis, maar beiden zijn overleden. Hans is getrouwd met Angeline Lanssens, Monika met Raf Vansteenkiste, Patricia met Rik Debusschere en zoon Lode woont nog thuis bij zijn ouders. Machteld is reeds overleden en als laatste in de rij was er Hilde die de echtgenote is van Johan Lamaire. «We hebben samen veertien kleinkinderen en evenveel achterkleinkinderen en er zijn er nog twee op komst,» voegt Raymond er nog aan toe.

Martha had haar handen vol met haar kroost. Ze houdt ervan om alles netjes te houden en slaagt er tot op heden in om dat nog altijd in haar eentje te doen. Raymond is een fervente supporter van SK Roeselare en ging graag de matchen bekijken. «Het eten 's middags laten we thuisbrengen,» vertelt Martha. «Maar de vrijdag, zaterdag en zondagmiddag gaan we graag uit eten». Autorijden doet Raymond ook nog altijd. «Dat begint toch wat gevaarlijk te worden met al dat verkeer,» aldus nog Raymond.

Uit de Krant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 20-04-2012


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be