NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Egidius LANSSENS


Op zoek naar afkomst van Egidius.

Petrus-Josephus Lanssens huwt in Heule met Petronella Deriddere. Het huwelijk wordt ook genoteerd in Kortrijk, en hij wordt er vermeld als zoon van Egidius.
Zijn tweede huwelijk is in Kortrijk met Maria-Joanna Tanghe. Hij wordt er opnieuw genoemd als zoon van Egidius. Uit dit tweede huwelijk worden kinderen geboren te Gullegem. De eerste meter is Marianna Verhulst. Dat is de vrouw van Petrus Franciscus Lanssens uit Sint-Eloois-Winkel. Diens overlijden in 1783 vermeldt hem als zoon van Egidius.
Latere peters en meters kloppen op dezelfde manier met Sint-Eloois-Winkel, d.w.z. ze worden bij hun overlijden genoemd als kind van Egidius.

Maria-Joanna Lanssens overlijdt in Kortrijk in 1763. Zij wordt vermeld als dochter van Egidius, 58 jaar oud (dus °~1705), en "ex Winckel Capelle, olim in Gulleghem" (Sint-Eloois-Winkel bestaat pas sinds 1747. Daarvoor was het een deel van Gullegem. In het begin kreeg deze nieuwe parochie de naam "Winckel Capelle"). We vinden haar geboorte inderdaad in Gullegem in 1705, als Joanna-Maria, dochter van Egidius Lanssens en Maria Bonte. Op die manier detecteren we dus de moeder.

In 1746 vond in Sint-Eloois-Winkel een telling plaats van de 'communicanten', d.w.z. alle personen ouder dan 12 jaar. We vinden er Pieter-Joseph Lansens terug als weduwnaar, zijn broer Martinus ongehuwd, Peter Verfaille met Isabelle Lansens en Francis Lansens met Marianne. Egidius wordt niet vermeld. In 1746 is hij dus al overleden of verhuisd.

In Gullegem zijn er drie Egidiussen in dezelfde periode geboren. Eén ervan moet deze zijn. Hij moet broer zijn van Amandus want de meter van Isabella-Clara is Coucke (vrouw van Amandus).
Hij is dus zoon van Joannes-Baptista, en geboren in 1666.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be